Antena Meniu Search
x

Drama unui sibian, care luptă în instanță pentru a dovedi că este tatăl copilului făcut cu o femeie măritată

Un bărbat din Sibiu trăiește un adevărat coșmar. Fiul său de doi ani nu este recunoscut de statul român. Nu are nici certificat de naştere pentru că, deşi tatăl său este român, mama lui este din Filipine, unde încă este căsătorită cu altcineva, iar băiețelul este trecut pe numele soțului filipinez.

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 11:26

Vezi și

Margie și Ștefan s-au cunoscut, în Dubai, în urmă cu trei ani. Femeia originară din Filipine lucra în oraşul din Emiratele Arabe Unite, din 2011, după ce s-a sperat de soțul său. Cum divorţul nu e acceptat în Filipine, au rămas căsătoriţi în acte.

În 2019, Margie s-a mutat cu Ștefan la Sibiu, unde s-a născut și băiețelul lor, însă nici până acum, copilul nu are certificate de naștere și este trecut pe numele bărbatului din Filipine, iar tatăl său biologic nu-l poate recunoaște oficial. 

Cei doi părinți au decis să apeleze la justiție sperând că judecătorii vor reuși să clarifice situaţia. Speranţele le-au fost, însă, năruite. “Instanţa judecătorescă a hotărât că Maverick, deşi are tată român, s-a născut în România, trăieşte în România, nu este problema statului român şi ne-a îndrumat să deschidem un proces de paternitate în Filipine", a declarat Ștefan. 

Situația este și mai gravă deoarece, Margie ar putea ajunge la închisoare dacă se întoarce în Filipine, pentru că acolo adulterul e considerat infracţiune.

"Peste tot unde mergem pentru controale medicale, ne cer documentele pe care noi nu le avem pentru că nu e înregistrat în România", povestește mama băiatului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Drama unui sibian, care luptă în instanță pentru a dovedi că este tatăl copilului făcut cu o femeie măritată