Antena Meniu Search
x

Video Drum naţional, surpat din cauza ploilor chiar în timp ce era consolidat: "Vine cu viteză şi sare direct în groapă"

Pericol pentru traficul rutier din Alba, după ce o porţiune din Drumul Naţional 74A Abrud-Bonceşti s-a surpat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Culmea, în zonă se efectuau lucrări de consolidare a drumului. Până când porţiunea de şosea va fi reparată, traficul rutier se desfășoară alternativ, pe celălalt sens, dirijat prin semafoare. 

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 09:02

Vezi și

Drumul Naţional 74 A, sau un drum intens circulat. Cel puţin aşa era, înainte ca asfaltul să o ia, pur şi simplu, la vale. Pe sensul de mers către Abrud, carosabilul este surpat acum pe o porţiune de 100 de metri.

Drum Naţional, surpat din cauza ploilor

De-a lungul timpului, porţiunea din Drumul Naţional 74 a fost avariată în mai multe locuri, astfel că, pentru consolidare a fost angajată o firmă din Cluj. Muncitorii au început lucrările în raul Abrudel pentru un zid de susţinere, care trece pe lângă Drumul Naţional. Însă nu au luat în calcul şi capriciile vremii.

"Este o lucrare contractată de Drumurile Naţionale. Ei lucrau la consolidare. Şi a început să curgă datorită ploilor care au venit şi torenţilor de deasupra", explică Eugen Furdui, primar Roşia Montană. "E dinainte rupt din câte ştiu şi nu s-a mai reparat. Oare cine să fie vinovat? Se ştiu ei", spune, zâmbind, un localnic.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile deja ştiu a cui e vina şi se tem de o eventuală tragedie. "Drept răspunzători sunt domnii de la Drumuri Naţionale! Deci s-a rupt pe timp de zi, înainte de începerea ploilor s-a surpat. Bine că nu s-a întâmplat o nenorocire, că pe urmă eram toţi traşi la răspundere. De acolo din spate se vede că se vine din curbă, vine cineva cu viteză şi pe urmă sare direct în groapă", a declarat Vasile Morariu, viceprimar Roşia Montană.

Şoferii circulă pe o singură bandă

Şoferii sunt nevoiţi acum să circule pe o singură bandă, iar traficul de mare tonaj va fi deviat pe o rută ocolitoare de peste 40 de kilometri. "Avem un contract pe porţiunea respectivă, care va mai dura din punctul meu de vedere, până poate după Paşte, şi ulterior o vom pune în siguranţă. Momentan se circulă alternativ", spune Mihai Iuga, reprezentant legal DRDP Cluj.

  • Localnic: Eu ştiu ce au făcut aici, cred că au săpat acolo în vale şi datorită ploilor s-a aşezat , s-a lăsat asfaltul. 
  • Reporter: Şi a plecat drumul...
  • Localnic: A plecat... Ce să îi faci, cu ploi, cu astea... S-a slăbit acolo baza şi s-a dus.
  • Reporter: E periculos?
  • Localnic: Cum să nu fie periculos?!

Pentru evitarea accidentelor, autorităţile locale cer angajaţilor de la Drumuri Naţionale montarea unui semafor, dar şi restricţionarea vitezei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Drum naţional, surpat din cauza ploilor chiar în timp ce era consolidat: "Vine cu viteză şi sare direct în groapă"