Antena Meniu Search
x

Video Drumul groazei din Maramureş s-a stricat la 3 luni de la inaugurarea cu preoţi şi politicieni. A fost făcut de "o echipă serioasă"

La doar trei luni de la inaugurarea cu fast, o şosea judeţeană din Maramureş, supranumită Drumul Groazei, s-a fisurat. Pe o porţiune de un kilometru sunt numai crăpături în asfalt. Deşi reparaţia trebuia să se facă doar când vremea se mai încălzeşte, constructorul a dat drumul lucrărilor. Evident, a fost un eşec.  

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 20:28

Vezi și

Acum trei luni, un sobor de preoţi şi o ceată de politicieni locali înarmaţi cu foarfece tăiau panglica unui drum de 19 kilometri de pe Valea Ruscovei. Şoseaua, poreclită Drumul Groazei, îi adusese pe localnici la capătul răbdării. 

Firma a fost plătită cu 13 milioane de euro ca să reabiliteze şoseaua. Minunea n-a ţinut mult: pe o porţiune de mai bine de un kilometru, în drum au apărut fisuri. 

Localnic: E drum făcut de nişte incompetenţi, e drum denivelat, prost făcut, afalt cu granulaţie mare, într un an de zile e mai rău decât a fost 

Şi pe aici deja se văd...fisurile

Pe acelaşi subiect

Reporter: Sunteţi mulţumit de lucrare?

Localnic: Nu prea... 

Consiliul Județean Maramureș, care a semnat recepția lucrărilor, a cerut explicaţii de la constructor. 

Vasile Sauciuc, consilier local independent: Am sunat, am vorbit personal, a sunat şi domnul vice, văd că aşa a rămas 

Mihai Boga, constructor: Acolo au probabil nişte deficienţe de execuţie, asta e şi părerea mea şi a dirigintelui de şantier. 

Un drum inaugurat cu mare fast

Drumul Groazei are şi pagină de Facebook. Din 2015, localnicii şi cei care trec prin zonă îşi varsă aici supărările legate de starea jalnică a drumului. 

Ghiță Kraszuk, administrator pagină de socializare: Starea drumului era chiar groaznică, A fost nevoie de o iniţiativă civică să facă ceva ca să se repare acel drum. Oricum se pare că lucrările şi astea de acum nu sunt chiar aşa de bune 

Pe această pagină, în urmă cu două zile au fost postate imagini, devenite virale între timp, cu muncitorii care încearcă să acopere fisurile. Doar că reparaţia trebuie făcută doar când sunt peste zece grade afară. În niciun caz pe ger sau când e şoseaua udă. 

Mihai Boga, constructor: Am făcut noi o încercare...experimentală. Fisura e superficială, deci pe cei patru centimetri maxim, iar soluţia e de remediere cu colmatarea cu mastic bituminos. O putem face îndată ce timpul se încălzeşte. 

Lucrarea este în garanție şase ani, timp în care constructorul este obligat să repare, pe cheltuiala lui, orice stricăciune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Drumul groazei din Maramureş s-a stricat la 3 luni de la inaugurarea cu preoţi şi politicieni. A fost făcut de "o echipă serioasă"