Antena Meniu Search
x

Video Lucrările la Transalpina de Apuseni, abandonate. Preţul materialelor de construcţie a explodat: "La fier beton a crescut cu 80%"

Unul dintre cele mai importante proiecte din Transilvania pare abandonat. Vorbim despre Transalpina de Apuseni, aşa cum a fost denumit drumul care va lega Munţii Apuseni de autostradă, la Aiud. Lucrările au fost sistate pentru că preţul materialelor de construcţie a explodat. Până când preţurile nu vor scădea, satele pitoreşti din zona Apusenilor vor rămâne uitate de lume.

de Dorin Gâldău

la 29.08.2021, 09:06

Vezi și

Transalpina de Apuseni a fost modernizată, dar nu complet. 12 km de asfalt au fost turnaţi, iar odată cu creşterea explozivă a preţurilor, lucrările au încetat, iar firma care se ocupa de lucrari a tras utilajele pe dreapta. 

Petruț Bujor - primar comuna Ponor: Nu mai vedem utilaje pe drumuri de o lună de zile s-au blocat toate lucrările, mai lucrează doar în vreo două puncte...

Muncitorii aşteaptă ordonanţa de guvern privind reglarea preţurilor

Totuşi, turiştii continuă să vină în zonă, chiar dacă şoseaua e în lucru. Materialele au ajuns să coste aproape dublu, aşa că utilajele au fost trase pe dreapta, iar proiectele... abandonate.

Pe acelaşi subiect

Vasile Raica - primar comuna Râmeț: Suntem afectaţi pe două părţi: şi pe Drumul Judeţean, care ne străbate comuna în două şi cu cele 3 drumuri comunale.

Marius Hategan - vicepresedinte CJ Alba: Suntem în 2 luni de întârziere. La fier beton a crescut undeva la 80%, la bitum undeva la 40% şi cimentul undeva la 50-60%.

Autorităţile şi muncitorii stau acum cu mâinile în sân şi aşteaptă ordonanţa de guvern privind reglarea preţurilor, pentru a putea reîncepe lucrările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Lucrările la Transalpina de Apuseni, abandonate. Preţul materialelor de construcţie a explodat: "La fier beton a crescut cu 80%"