Antena Meniu Search
x

Video Duminica Floriilor la catolici. Procesiuni impresionante în marile oraşe din România

Catolicii au sărbătorit astazi Floriile, care marcheaza începutul Săptămânii Patimilor. În marile oraşe ale ţării au avut loc procesiuni impresionante, cu sute de participanţi. La Vatican, slujba a fost condusă de Papa Francisc, la o zi de la externarea din spital.

de Redactia Observator

la 02.04.2023, 19:23

Vezi și

Cu flori şi ramuri de palmier, măslin sau salcie în mâini. Aşa au participat credincioşii catolici din Bucureşti la procesiunea dedicată Floriilor. "Încearcă să amintească de acea intrare messianică, triumfală a lui Iisus în ierusalim. Iisus călare pe un măgăruş. Acolo l-au întâmpinat cu crenguţe în mâini şi strigând: Osana fiul lui David, binecuvântat este cel venit în numele lui Dumnezeu, Osana", a declarat Tarciziu Şerban - purtător de cuvânt. Una dintre cele mai impresionante procesiuni din ţară a avut loc în Harghita, la Şumuleu Ciuc, unde au pariticipat peste 400 de credincioși romano-catolici.

Ȋn Biserica Romano-Catolică, de Florii este și Ziua tineretului

"Astazi liturghia pune accent asupra patimii, iar duminica urmatoare asupra invierii", a declarat părintele Timár Sándor Asztrik. Procesiuni similare au avut, însă, loc în toate oraşele ţării. După slujbă, crenguţele din biserică sunt arse, iar cenuşa rămasă este păstrată până anul următor de Miercurea Cenuşii, atunci când începe postul paştelui catolic. Sărbătoarea a fost celebrată şi de întreaga suflare din cele 7 sate croate din Banatul Montan.

Ȋn Biserica Romano-Catolică, de Florii este și Ziua tineretului. Timp de 2 ani, copiii se pregătesc pentru examenul pe care îl au la 14 ani în fața preotului. Este prima dată când se împărtășesc, iar tradiţia reprezintă pentru ei un fel de "majorat" religios. Privirile credincioşilor catolici din întreaga lume s-au îndreptat azi însă către Piaţa Sf. Petru din Vatican, unde s-au adunat sute de mii de oameni. Slujba a fost oficiată de Papa Francisc, vizibil slăbit după cele câteva zile petrecute în spital în urma unei infecţii respiratorii. Suveranul Pontif a fost ajutat să ajungă pe esplanadă de unde s-a adresat mulţimii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Duminica Floriilor la catolici. Procesiuni impresionante în marile oraşe din România