Antena Meniu Search
x

"E o invitaţie la viol, e de Ev Mediu". Ministrul Justiţiei şi BOR reacţionează la declaraţia şocantă a preotului Nicolae Tănase

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, şi purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, au reacţionat la declaraţiile preotului Nicolae Tănase care au şocat toată România. Părintele a spus că fetele abuzate sexual de băieţi trebuie să facă şi ele închisoare pentru că nu au fost agăţate întâmplător.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 16:38

"E o invitaţie la viol, e de Ev Mediu". Ministrul Justiţiei şi BOR reacţionează la declaraţia şocantă a preotului Nicolae Tănase
"E o invitaţie la viol, e de Ev Mediu". Ministrul Justiţiei şi BOR reacţionează la declaraţia şocantă a preotului Nicolae Tănase - ASCOR Constanta

"Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi 'fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase', nu doar agresorii, săracii. Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv - 'tăcerea' - încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la 'bărbat'", a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Alina Gorghiu a adăugat că o astfel de declaraţie "subminează" sistemul de justiţie

"Un preot este o persoană cu influenţă la nivelul comunităţii şi o astfel de afirmaţie este inacceptabilă. Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie subminează sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil. Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că 'eşti prea frumoasă' şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale", a subliniat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Reacţia BOR la declaraţia controversată a preotului 

Pe acelaşi subiect

Scandalul provocat de preotul Nicolae Tănase nu a trecut neobservat nici de BOR. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a ţinut să-şi spună părerea în legătură cu declaraţiile emise de părinte.

„Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”.

Pentru că l-a ispitit. Doar e urmașa Evei, se știe.

Ergo, să facă și ea pușcărie.

Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinți înarmată împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei, reducționistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putință raportare la realitate și la revelația biblică.

Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă.

Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie.

Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii și învierii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "E o invitaţie la viol, e de Ev Mediu". Ministrul Justiţiei şi BOR reacţionează la declaraţia şocantă a preotului Nicolae Tănase