Antena Meniu Search
x

Video "E trist. Se încheie o pagină de istorie a teatrului". Trupul lui Alexandru Arşinel, depus în foaierul Teatrului de Revistă, în aplauze şi lacrimi

Cei care fac oamenii să râdă, au locul lor special printre îngeri. După o carieră de 60 de ani în teatrul de comedie, actorul Alexandru Arşinel şi-a jucat ultimul rol şi a tras cortina. Trupul maestrului a fost depus în foaierul Teatrului de Revistă, în aplauze şi lacrimi. Colegi de breaslă, dar şi oameni care l-au cunoscut prin piesele sau scenetele în care a jucat, au venit pentru a aprinde o lumânare şi a împărtăşi o amintire.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 20:00

Vezi și

În aplauze şi lacrimi. Şi, pentru prima dată, nu au fost lacrimi de râs. Aşa a fost depus, astăzi, trupul maestrului Alexandru Arşinel în foaierul Teatrului de Revistă, acolo unde a jucat comedie timp de 44 de ani. Actori din toate generaţiile şi oameni care l-au admirat pe scenă sau la televizor şi-au arătat respectul faţă de unul dintre cei mai iubiţi actori ai României. "E trist. Se incheie o pagina de istorie a teatrului de revista. Stela, Arsinel. Se dă o pagină, suntem mai săraci", a declarat Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă.

Vasile Muraru: "E ultimul rol pe care îl joacă, ultimul rol in teatrul ăsta"

"O să-i fiu vesnic recunoscător pt că acum fix 20 de ani, chiar in toamna lui 2001 treceam prin faţa teatrului aici. Am bătut la usa, m-a intrebat ce vrei? Vreau să muncesc. Da? Stai jos. In 5 minute aveam un rol in teatrul Tănase. Acesta era domnul Alexandru Arsinel", a declarat Cristian Simion, actor. "Serile de spectacol in care publicul ii iubea, il iubea... publicul il aplauda si era fericit să fie in fata spectatorilor. Serile in care aplauzele rasunau minute intregi cand era cu doamna Stela pe scenă", a declarat Valentina Fătu, actriţă.

"E ultimul rol pe care îl joacă, ultimul rol in teatrul ăsta", a declarat Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă. Ultima dată când a trecut pragul Teatrului de Revistă a fost pe 18 decembrie. Apoi, starea de sănătate a actorului s-a degradat. În urmă cu două săptămâni, a fost internat la Spitalul Universitar din Capitală. După câteva zile, a ajuns pe secţia de terapie intensivă. Ieri seară, spitalul a anunţat că s-a stins din viaţă la 83 de ani, împliniţi pe 4 iunie.

"Ne-a lăsat fără cuvinte, să zic aşa. Nu pot să mă concentrez", a declarat Cristian Arşinel, fiul lui Alexandru Arşinel. "Era un fel de tată pe care de la un moment dat nu l-am mai avut si l-a suplinit cu ft mare succes. Sper să pot să ajung măcar la jumătate din cât a fost dumnealui", a declarat Alin Gheorghișan, actor. "În multe dintre aceste turnee am dormit împreună în aceeaşi cameră de hotel şi, repet, avea o grijă părintească. Dacă eu mă trezeam mai târziu dimineaţa, maestrul Arşinel bătea la uşă şi venea şi îmi aducea dejunul", a declarat Eugen Cristea, actor.

"Puţini oameni cred că s-ar fi putut urca pe scenă să facă comedie la nivelul pe care îl făcea el. Am mai fi avut nevoie multi ani de el", a declarat Marius Ţeicu, compozitor. Trupul maestrului va mai rămâne la Teatrul de Revistă până mâine după-amiază când va fi depus la capela cimitirului Bellu. Duminică, la ora 12, va avea loc slujba de înmormântare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "E trist. Se încheie o pagină de istorie a teatrului". Trupul lui Alexandru Arşinel, depus în foaierul Teatrului de Revistă, în aplauze şi lacrimi