Antena Meniu Search
x

Video Ea este Petra, tânăra nevăzătoare care a ajuns virală pe TikTok. Gingăşia și puritatea ei, apreciate de mii de români: "Am o viaţă aşa cum îmi doresc"

Petra Pintelei. Dacă numele nu vă spune nimic, cu siguranță seninătatea chipului ei, vă este cunoscută. Este nevăzătoare, dar totul în jurul ei prinde glas. Povestea tinerei este virală pe tiktok, iar emoția și naturalețea ei, au ajuns să fie apreciate de sute de mii de români.

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 08:34

Vezi și

Ea este Petra, iar gingăşia și puritatea ei au făcut-o să devină virală pe tiktok. Acum postările ei sunt urmărite de peste 1 milion de oameni. Chiar dacă nu vede, ea trăiește și se bucură de viață din plin, dorindu-și ca într-o zi să devină complet independentă.

Petra Pintelei: Sunt o persoană fericită, am o viaţă aşa cum îmi doresc. Sigur că nu-mi este ușor, întotdeauna sunt obstacole și lucruri la care trebuie să mă gândesc dinainte. Eu pot să simt când cineva se uită urât la mine, se simte. Noi nu suntem privaţi de partea asta mai întunecată a lumii, chiar dacă nu vedem propriu-zis.

Ştie 6 limbi străine şi e funcţionat public

La 30 de ani, Petra știe 6 limbi străine, iar acum, lucrează că funcționar public pentru protecția persoanelor cu dizabilităţi. Bastonul alb și gps-ul îi sunt nelipsite, iar asta îi da siguranță și stabilitate. Tehnologia o ajută să comunice mult mai ușor și prin mesaje.

Petra Pintelei: Am un program care citește ecranul, pe care îl ascult într-o cască și apoi dictez răspunsurile sau le înregistrez și la muncă la fel am un program care îmi citește ecranul calculatorului atunci când lucrez.

Simțul, spune ea, îi este superputere

În timp, Petra a învăţat să se orienteze în funcţie de sunete şi mirosuri. Simțul, spune ea, îi este superputere aşa că şi-a dat seama şi cum să-l dezvolte.

Petra Pintelei: Simt energia oamenilor, simt tonul vocii, uneori pot să spun că judec greșit, mă bazez pe intonație și ton.

Dorința de a fi independentă a trimis-o pe Petra singură pe insula Reunion din Oceanul Indian.

Petra Pintelei: M-a bucurat să am o experiență în care să îmi port de grijă într-un mediu puțin mai ostil pentru că acea insula este o junglă.

Face furori în mediul online alături de doi fraţi

Alături de ea sunt mereu familia și cei doi gemeni cu care face furori în mediul online. Ei s-au cunoscut întâmplător, pe stradă, iar acum sunt de nedespărțit.

Beniamin şi Iosif Graur: Eram pe strada realizăm niște experimente pentru un restaurant. Am observat-o că trecea pe lângă noi avea un baston. Era atât de frumoasă radia de zâmbet și nici nu mi-am dat seama că nu vede inițial. 

Dintr-o simplă întâmplare, acum Petra și Graurii sunt o echipă. Îndrăgostită până peste cap, Petra se pregătește, ca anul acesta, să îmbrace rochia de mireasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ea este Petra, tânăra nevăzătoare care a ajuns virală pe TikTok. Gingăşia și puritatea ei, apreciate de mii de români: "Am o viaţă aşa cum îmi doresc"