Antena Meniu Search
x

Ebola face tot mai multe victime! Peste 1.300 de cazuri de infectare

În Africa de Vest, Ebola a scăpat de sub control. Un bilanţ al epidemiei arată că peste 1.300 de persoane au fost infectate şi 729 de persoane au murit.

 În Africa de Vest, Ebola a scăpat de sub control. Un bilanţ al epidemiei arată că peste 1.300 de persoane au fost infectate şi 729 de persoane au murit. Dintre aceştie 57 s-au stins în patru zile.

"În perioada 24-27 iulie, au fost înregistrate 122 de cazuri noi (confirmate, probabile şi suspecte), precum şi 57 de decese confirmate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone", a precizat OMS într-un comunicat.

Aceste date arată o creştere în doar 4 zile cu 8,5 la sută a numărului de decese şi cu 10,1 la sută a numărului de cazuri de la precedentul bilanţ al OMS.

"Tendinţa (...) rămâne incertă", în contextul în care epidemia continuă să se răspândească în comunităţi şi afectează în prezent şi persoanele care oferă îngrijiri medicale, avertizează organizaţia.

În total, la data de 27 iulie, OMS a înregistrat 1.323 de cazuri de febră hemoragică (909 confirmate ca fiind Ebola), dintre care 729 s-au soldat cu deces. Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în alte state din Africa de Vest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Ebola face tot mai multe victime! Peste 1.300 de cazuri de infectare