Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Eclipsă parţială de Lună 2024, vizibilă în România. La ce oră poate fi văzută

Eclipsa parţială de Lună 2024 va avea loc în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024, pe cerul României. Este ultima eclipsă de Lună din acest an, ceea ce face evenimentul unul foarte important. Vezi la ce oră va fi vizibilă eclipsa parţială de lună.

de Redactia Observator

la 17.09.2024 , 22:11

Eclipsă parţială de Lună 2024, vizibilă în România. La ce oră poate fi văzută Eclipsă parţială de Lună 2024, vizibilă în România. La ce oră poate fi văzută - Profimedia

Eclipsa parţială de Lună 2024 are loc în noaptea de marţi spre miercuri (17 spre 18 septembrie), atunci când Luna se va situa la graniţa dintre constelaţiile Vărsător şi Peşti. 

La ce oră va fi vizibilă eclipsa parţială de Lună 2024 în România

Totul începe la ora 3:39 noaptea, atunci când Luna va intra în penumbră. Atunci, Luna se va afla destul de jos pe cer, înspre sud-vest. În timpul eclipsei, culoarea lunii nu se va schimba foarte mult, întrucât penumbra Pământului nu este foarte opacă.

Articolul continuă după reclamă

Maximul eclipsei parţiale de Lună va avea loc la ora 05:44, atunci când Luna va fi în penumbră şi doar 4% în umbra Pământului. Atunci, Luna se va muta foarte jos pe cer, spre orizontul de sud-vest.

Pe acelaşi subiect

Ce este o eclipsă parţială de Lună

O eclipsă parțială de Lună este un fenomen astronomic care apare atunci când Pământul se interpune între Soare și Lună, dar doar o parte din Lună intră în umbra Pământului.

Spre deosebire de o eclipsă totală de Lună, în care întreaga Lună este acoperită de umbra Pământului, într-o eclipsă parțială doar o porțiune din Lună este umbrită. Restul Lunii rămâne vizibilă, dar mai puțin strălucitoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Eclipsă parţială de Lună 2024, vizibilă în România. La ce oră poate fi văzută