Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Ei ştiu ce au avut, care e amarul lor". Şi-a înjunghiat cu sete soţia, după care şi-a luat viaţa. Femeia a supravieţuit atacului din stradă

O femeie de 31 de ani a fost înjunghiată de 9 ori de soţ. Bărbatul şi-a pus apoi capăt zilelor. Tânăra a scăpat ca prin minune, după intervenţia unui paramedic care era în timpul liber. Este doar unul din zecile de cazuri în care femeile din România ajung victime într-un război nedrept şi inegal. 

de Iulia Pop

la 28.03.2023 , 20:20

După o căsnicie presărată cu bătăi şi plângeri la poliţie, femeia de 31 de ani îşi făcuse curaj să divorţeze. Aveau împreună doi copii dar asta nu l-a oprit pe fostul soţ să se răzbune în cel mai sângeros mod posibil.

A plătit scump curajul de a divorţa

Iulia Pop, reporter Observator: Înjunghiată în gât, torace şi braţe, femeia a reuşeşte să ajungă la o staţie de pompieri din apropiere. Cu ultimele puteri cere ajutor şi apoi se prăbuşeşte la pământ. 

Vezi și

Imediat, bărbatul şi-a pus capăt zilelor. A fost găsit de apropiaţi spânzurat într-o anexă din spatele blocului.

Pe acelaşi subiect

Dan Antonescu, specialist criminolog: Sunt oameni care consideră femeia, partenerul de viaţă, drept proprietatea lui şi în momnetul in care proprietatea lui se rascoală trebuie pedepsită.

Din fericire, femeia a fost găsită în viaţă. Îngerul ei păzitor a fost un paramedic SMURD care tocmai ieşise din tură. A fost transportată urgent la spital şi operată. Vecinii celor doi sunt şocaţi. Nimeni nu ştia prin ce chin trece femeia. 

Vecini: Ei stiu ce au avut, care e amarul lor. 

- A avut ceva neînţelegeri în familie. Am crezut că se rezolvă, ca aşa se rezolvă în toate familiile. - Dumnezeu să o odihnească, vai de copiii lor, atât e de zis.

În România, violenţa domestică este un flagel care omoară anual zeci de femei. 

Iulia Pop, reporter Observator: Anul trecut 42 de femei au fost omorâte de partenerii lor, iar alte peste 40 de mii au fost bătute acasă sau pe stradă. Victimele tac, iar asta se vede în statistici. Doar jumătate dintre ele au cerut ordine de protecţie. Acestea sunt, însă, doar cazurile declarate. 

Femeia ceruse în repetate rânduri ordine de protecţie. Şi tot ea a cerut să fie anulate. 

Monica Dobre, psiholog: Vorbim despre un posibil ataşament de agresor. Persoana respectivă, chiar dacă este agresată,  poate considera că asta merită să i se întâmple, că a greşit, simţind vinovăţie şi dorind să şteargă acest sentiment.

Astfel că multe aleg să se întoarcă la bătăuş. O alegere care, însă, le poate fi fatală.Dacă eşti victima violenţei domestice sau cunoşti un astfel de caz, poţi suna la numărul de urgenţă 0800 500 333. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » "Ei ştiu ce au avut, care e amarul lor". Şi-a înjunghiat cu sete soţia, după care şi-a luat viaţa. Femeia a supravieţuit atacului din stradă