Antena Meniu Search
x

El este românul convertit la Islam, arestat pentru TERORISM după ce a ameninţat că va arunca în aer Trupele Speciale ale Poliţiei - GALERIE FOTO

Cristian Bîrzu, românul convertit la Islam şi care a ameninţat că va arunca în aer Trupele Speciale ale Poliţiei Române, a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Cristian Bîrzu, românul convertit la Islam şi care a ameninţat că va arunca în aer Trupele Speciale ale Poliţiei Române, a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Totodată, magistrații au dispus arestarea a încă trei persoane, Constantin Mandache, Cristian Aștefănoaei, Gabriel Pintili, aceștia fiind bănuiți că fac parte dintr-o rețea care se ocupa de "fals material în înscrisuri oficiale".

Acesta a fost condamnat în februarie 2015 de către Tribunalul Neamț la o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor, faptă ce a avut loc la data de februarie 2013, victima, un bărbat de 42 de ani, fiind înjunghiată în zona gâtului, relatează Agerpres.

"În timpul executării unei pedepse cu închisoarea într-un penitenciar din Germania, inculpatul a intrat în contact cu mai mulți deținuți de religie musulmană, unii dintre aceștia radicalizați, raliindu-se la ideologia acestora și declarându-și susținerea față de atentatele teroriste ca mod de rezolvare a unor probleme socio-religioase. Deși era plasat sub control judiciar, inculpatul Bîrzu Cristian și-a manifestat intenția de a părăsi România, prin orice mijloc și indiferent de consecințe, pentru a se deplasa în Germania de unde, cu sprijinul unor membri ai comunității musulmane, să intre în legătură cu elemente jihadiste din Siria", arată procurorii.

Pe acelaşi subiect

Potrivit documentului de presă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, sub coordonarea procurorilor DIICOT Iași, au efectuat, marți, nouă percheziții domiciliare pe raza municipiilor Vaslui și Roman, care l-au vizat pe acesta.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, 4 imprimante, acte de identitate și de altă natură falsificate.

"În urma probatoriului administrat în cauză s-a stabilit de asemenea existența unui grup infracțional organizat inițiat în cursul anului 2017 de către inculpații Mandache Constantin, Aștefănoaei Cristian, Pintilie Gabriel și un alt suspect, grup specializat în contrafacerea de documente și înscrisuri oficiale, respectiv cărți de identitate, documente de călătorie, permise de conducere, adeverințe medicale, contracte de muncă, asigurări auto, plăcuțe de înmatriculare auto, autorizații de transport ș.a. La gruparea infracțională a aderat și inculpatul Bîrzu Cristian, care și-a manifestat în nenumărate rânduri intenția de a ajuta și susține persoane de origine musulmană sau persoane refugiate din țările în care se desfășoară conflicte armate, de a pătrunde în spațiul european, prin punerea la dispoziția acestora, contra cost, a documentelor de care aceștia au nevoie, documente falsificate de către membrii grupului infracțional menționat mai sus", mai spun procurorii.

Potrivit acestora, Bîrzu a obținut acte false de la membrii grupării în scopul de a ieși ilegal din România în cazul în care ar fi fost condamnat definitiv la închisoare.

sursa foto: Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » El este românul convertit la Islam, arestat pentru TERORISM după ce a ameninţat că va arunca în aer Trupele Speciale ale Poliţiei - GALERIE FOTO