Antena Meniu Search
x

Video Elena, torturată 5 zile de mamă, până inima i-a cedat la 9 ani. Apropiaţii o descriu "cuminte şi frumoasă ca un înger"

Fetiţa de 9 ani din Galaţi, a fost torturată de mamă aproape o săptămână, până i-a cedat inima. Legiştii spun că femeia a bătut-o, a sugrumat-o şi a ars-o pe corp. Asistenţii sociali ar fi putut să o salveze - au monitorizat-o anul trecut, după o sesizare de rele tratamente - dar au închis rapid cazul. În urma lor... femeia a continuat să îşi chinuie, fără milă cele trei fiice. Atenţie! Urmează imagini şi informaţii care te pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 01.02.2024, 19:43

Vezi și

Cu mama fetiţei după gratii, ancheta a scos la iveală că femeia îşi tortura sadic cele trei fiice, în vârstă de 9, respectiv 5 şi 7 ani. Rudele au povestit abia acum prin ce treceau copilele.

Rudă: A filmat (mama - n.r.), cât de diabolică a putut să fie? A filmat în momentul în care era dezbrăcată în pielea goală pe balcon şi o bătea. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Ancheta procurorilor a scos la iveală faptul că fata de 9 ani au fost supusă unor orori greu de imaginat şi de descris, fiind maltratată timp de 5 zile consecutive până când corpul i-a cedat. 

Apropiaţii o descriau drept un copil fericit

Pe acelaşi subiect

Elena ar fi fost cea mai chinuită dintre cele trei surori, deşi cei care o cunoşteau spuneau că este cuminte şi frumoasă ca un înger. Am ales să difuzăm imagini cu ea pentru a demonstra că este victima nevinovată a unui sistem vinovat. Cu două săptămâni înainte să fie ucisă de mama ei, Elena citea, la şcoală, despre o fericire pe care nu o cunoştea. 

Antoneta Furtună, învăţătoare: Era iubitoare, învăţa foarte bine, un copil model aş putea să spun.

Copila frumoasă şi delicată, căreia îi plăcea să citească şi să deseneze, putea fi salvată anul trecut. Educatoarea surorii ei mijlocii a făcut o sesizare după ce a văzut urme de violenţă pe corpul acesteia.

Educatoarea a observat că fetiţa nu se simţea bine

Nicoleta Drăghici, educatoare: Fetiţa venea foarte obosită la grădiniţă, era foarte abătută, adormea dimineaţa cu capul pe masă, şchiopăta. Dacă o mângâiam, simţeam tot felul de denivelări la nivelul corpului.

Situaţia celor trei surori a fost anchetată de Protecţia Copilului. După mai multe evaluări, a pasat cazul Primăriei Galaţi. A durat, apoi, două luni până a bătut la uşa familiei un asistent social şi a evaluat copiii. După două săptămâni a urmat încă un control, apoi cazul a fost închis. 

Petrica Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: De fiecare dată s-a constatat că erau bine îngrijite, dezinvolte, comunicau foarte bine. Instituţiile statului, din păcate, nu pot interveni mai mult. 

Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galaţi: Mama ne-a explicat atunci că a fost un incident izolat. Unchiul care a insistat, şi mătuşa de asemenea, pentru a nu institui o măsură de protecţie. Au primit sfaturi, recomadări printre care şi aceea de a se prezenta în instanţă şi de a deveni reprezentant legal al copilului. 

Asistenta medicală nu observase nicio vânătaie pe corp

Rămasă fără apărare în faţa cruzimii mamei, Elena a continuat să meargă la şcoală. Legiştii au găsit pe trupul fetiţei de nouă ani răni vechi şi arsuri, dar nici învăţătoarea, nici asistenta medicală nu au remarcat semnele unui abuz.

Antoneta Furtună, învăţătoare: Nu era retrasă, a socializat foarte bine. De astea suntem atât de bulversaţi. Nu a dat niciun semn că ar fi vreo problemă. 

Ionica Dobre, asistentă medicală: Am ridicat tricoaşul şi m-am uitat la burtică, mânuţele, faţa, în cap. Fetiţa nu prezenta semne de violenţă pe corp. Era curată, era pieptănată. 

Surorile fetei au ajuns în grija statului

Surorile fetiţei bătute până la moarte de mama ei au ajuns abia acum în grija statului. Psihologii şi medicii spun că va fi nevoie de mult timp ca să îşi vindece rănile de pe corp. Cele din suflet ar putea rămâne pe viaţă. 

Cătălin Dimofte, psiholog: Singura lor şansă acum este să nimerească într-o familie care să le înconjoare cu iubire, cu înţelegere, să le ajute să înţeleagă că se poate şi altfel trăi. 

Femeia de 30 de ani care şi-a omorât fiica în bătaie a fost arestată preventiv 30 de zile. Va fi cercetată sub acuzaţia de omor asupra unui membru al familiei. Pedeapsa ar putea fi închisoare pe viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Elena, torturată 5 zile de mamă, până inima i-a cedat la 9 ani. Apropiaţii o descriu "cuminte şi frumoasă ca un înger"