Antena Meniu Search
x

Video Mama criminală din Galaţi îşi bătea sistematic cele trei fetiţe. Statul a eşuat să le salveze, deşi a fost alertat de o educatoare

Apar detalii cumplite în cazul crimei din Galaţi. Femeia le-a spus anchetatorilor că şi-a ucis în bătaie fetiţa de 9 ani pentru că s-a enervat. Revoltător este şi faptul că şi înainte de tragedie, fetiţa şi cele două surori ale ei erau abuzate constant. Iar autorităţile ştiau că sunt în pericol. Anchetatorii au descoperit că a existat o plângere, urmată de câteva controale în urma cărora cei de la DGASPC şi de la Protecţia Socială au constatat că totul este în regulă. Asta deşi femeia era cunoscută cu probleme psihice.

de Adrian Obreja

la 01.02.2024, 13:59

Vezi și

Femeia din Galaţi care şi-a ucis fetiţa în vârstă de 9 ani, bătând-o crunt şi cauzându-i arsuri pe corp, a fost reţinută, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi formulând propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Fetiţa de 9 ani, ucisă în bătaie de mama ei. Furie criminală, în casa din Galaţi

"Prima şi singura persoană care a sesizat faptul că în acea familie se petrec lucruri grave este educatoarea de la grădiniţa unde mergea una dintre cele trei surori. Vorbim despre cea mijlocie, în vârstă de 7 ani acum. Totul s-a întâmplat în iarna anului trecut, atunci când educatoarea a observat pe corpul fetei mai multe leziuni grave, în diferite perioade, în timp ce aceasta frecventa cursurile grădiniţei. Atunci, a sesizat Protecţia Copilului din Galaţi, în februarie 2023, după care a început o anchetă a domiciliul familiei ", transmite Adrian Obreja, reporter Observator.

"Familia şi-a asumat responsabilitatea creşterii şi îngrijirii celor trei surori, motiv pentru care Protecţia Copilului din Galaţi a trimis dosarul mai departe, către serviciul de asistenţă al Primăriei Galaţi. Serviciul a făcut două vizite la domiciliu, în urma cărora nu a observat absolut nimic grav, iar ancheta socială s-a oprit, la fel ca orice fel de monitorizare. De atunci, bătăile au continuat constant, şi nu doar fata de 9 ani care a fost omorâtă ieri a fost bătută, ci şi cele două surori ale ei mai mici", adaugă Adrian Obreja, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"S-a stabilit asta după ce, cu o zi în urmă, inspectorii de la Protecţia Copilului au fost să le preia pe cele două surori şi au observat pe corpul lor răni grave şi multiple. Este şi motivul pentru care ancheta s-a extins acum şi se fac cercetări şi în cazul celor două fetiţe abuzate de mama criminală, care acum este reţinută de către procurori timp de 24 de ore şi urmează să fie trimisă în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav", mai spiune Adrian Obreja, reporter Observator.

Cele trei surori erau bătute crunt

Fetiţa de 9 ani din Galaţi a murit, miercuri dimineaţă, în apartamentul în care locuia cu familia, fiind găsită de un echipaj SMURD cu urme de violenţă extremă pe corp.

Surse apropiate anchetei au declarat ulterior că fetiţa era bătută crunt de mama ei, iar Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Galaţi ar fi preluat alte două surori ale micuţei decedate, în vârstă de 5 şi 6 ani, care ar fi asistat la maltratarea surorii lor.

Totodată, minorele urmează să fie evaluate medical pentru a se stabili dacă au fost şi ele victime ale violenţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Mama criminală din Galaţi îşi bătea sistematic cele trei fetiţe. Statul a eşuat să le salveze, deşi a fost alertat de o educatoare