Antena Meniu Search
x

Elena Udrea şi Alina Bica, încarcerate în zona VIP a închisorii din Costa Rica. "Nu au furat la colţ de stradă o banană!"

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în Costa Rica, apoi încarcerate la închisoarea de femei El Buen Pastor, din Aserri, o suburbie a capitalei costaricane San Jose. Cele două urmează să fie audiate de către instanţă, judecătorii fiind cei care vor decide şi măsurile ce se impun după.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în Costa Rica, apoi încarcerate la închisoarea de femei El Buen Pastor, din Aserri, o suburbie a capitalei costaricane San Jose.

Cele două urmează să fie audiate de către instanţă, judecătorii fiind cei care vor decide şi măsurile ce se impun după.

Cornel Tăbăcaru, un om de afaceri român stabilit în Costa Rica, a declarat la Antena3 că sunt foarte multe semne de întrebare legate de reţinerea Elenei Udrea şi Alinei Bica.

Pe acelaşi subiect

"Ele nu au invocat termenul de azilant politic. Au statut de refugiat...aşa cum spunea şi avocatul Elenei Udrea. Ele nu pot fi extrădate decât în urma unui proces îndelungat. Sunt arestate în baza unui mandat internaţional. Ele vor sta încarcerate.

Închisoarea în care au fost duse este jalnică, dar vă pot spune că ele stau în zoan VIP. Sunt trei în cameră: Elena Udrea, Alina Bica şi o doamnă căreia îi cunoaştem soţul. E de acolo, traducătoarea lor în limba spaniolă", a declarat Cornel Tăbăcaru.

Omul de afaceri declarase iniţial că Udrea şi Bica au fost foarte agitate în momentul reţinerii şi că nu se ştia exact unde sa află fetiţa fostului ministru.

"Am aflat că Elena era agitată pentru că nu ştia ce era cu copilul. Un poliţist de la Interpol i-a spus să stea liniştită şi să se mulgă ca să îi ducă lapte fetiţei", a explicat Tăbăcaru.

Elena Udrea va face o cerere prin care va solicita să i se aducă fetiţa.

"Există o aripă în închisoare pentru mamele cu copii. Dacă i se va aproba cererea, Elena Udrea va fi dusă acolo. Până atunci va sta în zona VIP pentru că nu a furat la colţ de stradă o banană. Şi aici se practică acest mod de a proteja anumite persoane", a mai spus Cornel Tăbăcaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Elena Udrea şi Alina Bica, încarcerate în zona VIP a închisorii din Costa Rica. "Nu au furat la colţ de stradă o banană!"