Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, închisoare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru are de plată şi un prejudiciul uriaş

Şase ani de închisoare a primit Elena Udrea în Dosarul Gala Bute! E sentinţa definitivă dată de judecători şi cea mai dură pedeapsă din tot lotul de inculpaţi. Fostul ministru al Turismului, refugiat în Costa Rica, trebuie să plătească şi prejudiciul de peste opt milioane de lei.

Vezi și

Şase ani de închisoare a primit Elena Udrea în Dosarul Gala Bute! Este sentinţa definitivă dată de judecători şi cea mai dură pedeapsă din tot lotul de inculpaţi. Rudel Obreja va sta după gratii cinci ani. Fostul ministru al Turismului, refugiat în Costa Rica, trebuie să plătească şi prejudiciul de peste opt milioane de lei.

 Elena Udrea ar fi trebuit să fie în cătuşe. În schimb, este la 10 mii de kilometri depărtare. Din Costa Rica, a aflat că a primit 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

Sentinţa va fi greu de pus în aplicare. Din acest moment, urmează un lung traseu birocratic. Decizia definitivă a jduecătorilor trebuie să ajungă mai întâi la Tribunalul Bucureşti, apoi la Poliţia Română, care va cere un mandat european de arestare şi unul pentru urmărirea internaţională. Documentele sunt trimise la Europol, Interpol, dar şi în Costa Rica.

VERONEL RADULESCU, avocatul Elenei Udrea:

Nu poate să fie pus în executare un mandat de extrădare având în vedere statutul de refugiat pe care l-a obţinut Elena Udrea în Costa Rica. Statul de refugiat o protejează de o eventuală extrădare.

TRAIAN BĂSESCU, fost preşedinte al României 

Femeia asta nici nu a primit geanta cu bani si nici nu a facut un abuz in serviciu. Ii recomand sa se apere.

Fostul preşedinte al federaţiei Române de Box, cel prin firma căruia s-ar fi comis ilegalităţile în Gala Bute, a primit 5 ani de închisoare. După mai puţin de o oră de la pronunţare,Rudel Obreja avea deja bagajele făcute. Le-a uitat însă pe trotuar, înainte să plece. 

RUDEL OBREJA:

Când o să ies eu, mulţi se vor răspopi. O să vedeţi voi. Viaţa mea a căpătat un alt sens de acum încolo.

Tudor Breazu, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai Elenei Udrea, acuzat de complicitate la luare de mită, a primit şi el trei ani de închisoare cu executare. 

Pe lângă anii în spatele gratiilor, Elena Udrea şi Rudel Obreja trebuie să achite prejudiciul din dosar. Peste opt milioane de lei are de plătit fostul ministru către Autoritatea pentru Turism. Şi 900 de mii de euro către afaceriştii de la care a luat mită. Rudel Obreja trebuie să plătească peste 730 de mii de lei către ANAF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Elena Udrea, închisoare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru are de plată şi un prejudiciul uriaş