Antena Meniu Search
x

Clipe de foc pentru Elena Udrea: Riscă până la 21 de ani de închisoare în dosaul Gala Bute!

Se joacă ultimul meci în Gala Bute - dosarul. Iar Elena Udrea riscă până la 21 de ani de închisoare, dacă va fi găsită vinovată. Procurorii au cerut pedepse mari la ultimul termen de judecată de astăzi, de la Curtea Supremă.

Vezi și

Se joacă ultimul meci în Gala Bute - dosarul. Iar Elena Udrea riscă până la 21 de ani de închisoare, dacă va fi găsită vinovată. Procurorii au cerut pedepse mari la ultimul termen de judecată de astăzi, de la Curtea Supremă.

Fostul ministru al Turismului e convins că va fi achitat, deşi stă de 10 ore în sala de judecată.

Le-a prezentat magistraţilor şi un portret psihologic, care îi "curăţă" imaginea de politician corupt. Judectorii au anuntat deja că nu vor lua o decizie astăzi.

Aplauze, huiduieli şi şapte capete de acuzare i-a adus Elenei Udrea celebrul meci dintre Lucian Bute şi Paul Mendy.

În 2012, evenimentul de 3 milioane de euro era motiv de mândrie pentru ministrul turismului de la acea vreme, iar fanii, vedete şi politicieni, se înghesuiau să prindă loc în sală. 

Trei ani mai târziu, mândria s-a transformat în umilinţă. 

Dosarul a fost deschis în urma unei anchete jurnalistice, dar procurorii au extins cercetările şi au descoperit că şi în cazul altor programe ale Ministerului condus de Elena Udrea, precum Schi În România, contractele încheiate cu firmele private erau condiţionate de plata unor comisioane de cel puţin zece la sută.

Blonda ar fi primit valize cu bani inclusiv la minister, acuzaţii negate până astăzi. 

Procurorii au cerut pedepse maxime pentru cele 3 fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi folosire de documente false pentru atragere de fonduri europene.

Udrea riscă până la 21 de ani de închisoare. Rudel Obreja ar putea sta până la 15 ani după gratii iar fostul ministru Ion Ariton 9 ani, în cel mai rău caz.

Şedinţa a durat o zi întreagă iar inculpatii s-au ajutat intre ei, cu apa.

Ana Maria Topoliceanu şi Ştefan Lungu ar putea beneficia de pedepse reduse, pentru sprijinul acordat anchetatorilor. Instanţa a rămas în pronunţare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Clipe de foc pentru Elena Udrea: Riscă până la 21 de ani de închisoare în dosaul Gala Bute!