Antena Meniu Search
x

Update Elev bătut de profesorul de matematică, la o școală din Turda. Mama copilului: ”Pe grupul de părinți eram întrebată cum se simte fiul meu”

Polițiștii din Turda anchetează un profesor de la Școala "Horea, Cloșca și Crișan" pentru purtare abuzivă, după ce ar fi lovit cu pumnii și picioarele un elev de clasa a VI-a, cu care a intrat în conflict la ora de matematică.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.02.2022, 14:18

Vezi și

Totul s-a întâmplat în timpul orei, iar copilul ar fi fost înjurat, lovit de dascăl şi scos ulterior, afară de la cursuri. Mama copilului susţine că diriginta ar fi încercat să muşamalizeze toată povestea şi i-a spus doar că băiatul a fost îmbrâncit. Colegii copilului ar avea însă o altă variantă şi spun că profesorul a fost violent.

Potrivit informațiilor obținute de reporterul Observator Alex Prunean, băiatul s-ar fi mutat în altă bancă, unde se juca pe telefonul mobil. Profesorul i-a atras atenția, însă copilul a continuat să folosească telefonul. Acest lucru l-a înfuriat de dascăl, care l-a luat de haine, l-ar fi scuturat, apoi l-ar fi dat afară de la oră. 

În pauză, elevul a povestit dirigintei ce s-a întâmplat iar directoarea a anunțat poliția. Incidentul a avut loc în cursul zilei de marți, 15 februarie.

Mama elevului spune că a aflat de la colegii de clasă cum a fost bătut fiul ei

Pe acelaşi subiect

Părinții copilului agresat nu au depus încă o plângere la poliție.

”La ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică. Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de doamna directoare și chemată la școală", a povestit mama elevului, pentru refleqtmedia.ro.

Ajunsă la școală, mama elevului a fost informată de conducerea unității de învățământ că fiul ei a fost doar „îmbrâncit” de profesor. Mai târziu, însă, aceasta a aflat de la ceilalți elevi și părinți că băiatul ei a fost lovit cu pumni și picioare de profesorul de matematică.

„Pe grupul de părinți au apărut mesaje în care mamele celorlalți copii povesteau ceea ce s-a întâmplat fiului meu și eram întrebată cum se simte fiul meu. Atunci mi-am dat seama că fiul meu nu a mințit și că, într-adevăr, a fost bătut!”, spune mama elevului agresat.

Reacția poliției în cazul elevului bătut de profesorul de matematică

Polițiștii clujeni s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări în cazul elevului care spune că a fost bătut de profesor la ora de matematică, la Școala „Horia, Cloșca și Crișan” din Turda.

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la un elev al unei unități școlare din municipiul Turda, care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie a.c., polițiștii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Astfel, în cauză au fost demarate cercetări și vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

De asemenea, cazul se află  în atenția polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară Cluj.

Menționăm faptul că până în acest moment, la nivelul Poliției municipiului Turda, nu a fost depusă nicio plângere referitoare la evenimentul care ar fi avut loc în unitatea de învățământ”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Elev bătut de profesorul de matematică, la o școală din Turda. Mama copilului: ”Pe grupul de părinți eram întrebată cum se simte fiul meu”