Antena Meniu Search
x

Olimpicii luați cu duba din curtea școlii, ținuți două ore la secție, fără să fie anunțați părinții

Acţiune în forţă a poliţiştilor constănţeni. Nu e vorba de un grup infracţional organizat, cum ar putea să pară, ci de opt liceeni prea gălăgioşi. Adolescenţii stăteau la poveşti pe terenul de sport al unei şcoli, lucru care i-a deranjat pe vecinii din zonă.

de Redactia Observator

la 04.10.2020, 22:17

Vezi și
  • Două ore au stat în secțiade poliție adolescenții, făr să fie chemați părinții.
  • Fiecare copil a fost amendat.

Şi aşa au ajuns liceenii la poliţie, acolo unde i-au şi găsit părinţii lor. Aceştia din urmă acuză acum poliţiştii de abuz. Inclusiv conducerea Ministerului Afacerilor Interne a cerut o anchetă privind modul în care au intervenit poliţiştii.

"Domnul poliţist Ruţă, care era în civil, am înţeles că a venit prin faţă, pe aici, pe poartă, că era deschisă. Iar alţi domni poliţişti ar fi sărit gardul prin spate, boscheţii.", povestește taăl unuia dintre elevi. Totul s-a întâmplat sâmbătă seară, pe terenul unei şcoli din Constanţa.

Tatăl unuia dintre liceeni povesteşte cum adolescenţii, toţi cu rezultate foarte bune la învăţătură, au fost duşi cu duba la secţia de poliţie pentru a fi identificaţi: "M-am prezentat la secția de poliție cu buletinul copilului, cu toate acestea l-au ținut două ore închis, nejustificat."

Niciunul dintre liceeni nu a scăpat nepedepsit. Au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei fiecare, pentru pătrunderea în incinta instițuiei de învățământ fără a respecta normele legale de acces."

Dincolo de amenzile plătite de părinţi, păţania ar putea avea şi alte urmări. Psihologii spun că o astfel de experienţă poate fi chiar traumatizantă.

Părinţii sunt decişi să conteste amenda şi să depună o plângere penală pentru abuz de funcţie şi privare de libertate nejustificată. Poliţia a demarat un control intern pentru a stabili dacă oamenii legii au acţionat legal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Olimpicii luați cu duba din curtea școlii, ținuți două ore la secție, fără să fie anunțați părinții