Antena Meniu Search
x

Video Elevii ar putea fi testaţi antidrog în şcoli de anul acesta. Măsură controversată, după tragedia de la 2 Mai

Tragedia din staţiunea 2 Mai, acolo unde un tânăr drogat a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei după ce i-a spulberat cu maşina ar putea schimba şi ceva la nivel de prevenţie. Una dintre măsurile la care s-au gândit autorităţile este să-i testeze antidrog pe elevi, în şcoli. Subiectul este dezbătut la Prefectura Capitalei.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 13:35

Vezi și

Este adusă în discuţie, din nou, testarea inopinată a elevilor în şcoli. Propunerea a mai fost lansată de mai mulţi parlamentari, imediat după ce au ieşit la iveală mai multe cazuri scandaloase de consum de droguri în licee. Părinţii au fost atunci revoltaţi şi iniţiativa a fost respinsă în comisiile din Senat.

Elevii ar putea fi testaţi antidrog în şcoli

"Acolo unde există suspiciuni din partea profesorilor, atunci am considera că ar fi util, ne-am dori şi cumva ca elevii care sunt testaţi în şcoală să le fie păstrat caracterul anonim", spune Miruna Croitoru, consiliul elevilor. "Nu există o părere unanimă. Este clar că avem nevoie de prevenţie şi de controale inopinate de aici, cred că niciun părinte nu poate să zică altfel", crede Iulian Cristache, Federaţia Părinţilor 

Ministerul spune că testarea ar putea fi aplicată chiar de anul acesta. "Principala problemă va fi dacă este sau nu este nevoie de acordul părinţilor pentru această testare. Fenomenul există, iar măsuri concrete vor fi chiar de anul acesta în şcoală", a declarat Sorin Ion, Ministerul Educaţiei.

"Este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur cu acceptul părinților și așa mai departe, dar nu putem să stăm și să observăm fenomenul fără să facem nimic", susţine preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Ciolacu spune însă că toate măsurile nu au efect dacă poliţia nu va lupta împotriva traficului de droguri: "Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor!" 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Elevii ar putea fi testaţi antidrog în şcoli de anul acesta. Măsură controversată, după tragedia de la 2 Mai