Antena Meniu Search
x

Video Elevii, mutaţi dintr-o parte în alta din cauza şantierelor şcolilor din Gorj. Reparaţiile în urma cutremurelor, neterminate după 7 luni

Noul an şcolar se apropie cu paşi repezi, însă nu toate unităţile de învăţământ sunt pregătite să primească elevi. În multe oraşe renovările au început pe ultima sută de metri, iar sălile de clasă sunt încă în șantier. Aproape 20 de mii de elevi vor fi nevoiți să învețe în schimburi sau la școli din apropiere. O situație aparte este în judeţul Gorj, unde și acum se lucrează la clădirile care au fost afectate de seismele din luna februarie.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.09.2023, 09:59

Vezi și

Suntem în oraşul Tismana din judeţul Gorj, aici un liceu şi o şcoală sunt încă în şantier dupa ce clădirile au fost grav afectate de cutremurele care au avut loc în judeţ, în luna februarie. Elevii de aici au fost mutaţi în alt sat, unde vor învăţa în două schimburi, în altă unitate de învăţământ, pentru că nu este spaţiu suficient. Autorităţile estimează că lucrarile vor fi gata până la sfârşitul anului.

Şi în localitatea Arcani, de altfel, la câţiva kilometri distanţă, 50 de elevi vor învăţa în alt sat, după ce şi şcoala lor a fost demolată după seisme. Va fi construită însă lucrările nu se vor încheia prea curând. Mai sunt alte zeci de şcoli din judeţul Gorj, care sunt în şantier pentru că au fost prinse în proiecte de modernizare, dar lucrările se vor întinde pe cel puţin 2 luni de acum înainte. Ca să nu înveţe printre schele, acolo unde sunt variante, elevii au fost mutaţi în alte unităţi de învăţământ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Elevii, mutaţi dintr-o parte în alta din cauza şantierelor şcolilor din Gorj. Reparaţiile în urma cutremurelor, neterminate după 7 luni