Antena Meniu Search
x

Elevii vor putea merge la şcoală şi cu măşti textile. Cîmpeanu: "Copiii sunt foarte atraşi de măşti cu floricele, ursuleţi şi le-ar purta mai natural"

Elevii vor putea purta şi măşti textile în şcoli. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după ce iniţial autorităţile au spus că elevii vor putea veni doar cu măşti chirurgicale. Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii va clarifica însă mai bine situaţia.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 16:32

Vezi și

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: "Copiii sunt foarte atraşi de măşti cu floricele, ursuleţi, tot felul de modele şi le-ar purta mai natural, ar fi mai acceptabil, ideea este să fie obligatorie masca de protecţie aşa cum este definită în actele normative masca de protecţie pentru a acoperi gura şi nasul pentru că atunci când îşi fac temele şi se concentrează folosesc degetelele pentru unele lucruri din reflex şi dacă vor purta masca de protecţie, şi vor purta masca de protecţie, atunci aceste lucruri vor fi anihilate".   

Ministrul Sănătăţii anunţa interzicerea lor 

În urmă cu doar câteva zile, ministrul Sănătăţii anunţa că măştile textile vor fi interzise în şcoli și universităţi. „Referitor la măsurile de protecție, se menține obligația purtării măștii în spațiile închise. În spațiile deschise, masca nu este obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomerări de persoane și că nu se va putea menține corespunzător distanțarea fizică. Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile”, susţinea Ioana Mihăilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Elevii vor putea merge la şcoală şi cu măşti textile. Cîmpeanu: "Copiii sunt foarte atraşi de măşti cu floricele, ursuleţi şi le-ar purta mai natural"