Antena Meniu Search
x

Elicopterele Black Hawk româneşti au survolat în premieră Capitala. Imagini de la zborul istoric

Elicopterele Black Hawk au survolat miercuri în premieră Capitala. Zborul a fost unul istoric: Aeronavele au participat la antrenamentul pentru Parada de 1 Decembrie 2023, la o zi după ce au fost înmatriculate. Parada militară de la Arcul de Triumf va putea fi urmărită, vineri, LIVE VIDEO pe www.observatornews.ro. 

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 16:33

Elicopterele Black Hawk au survolat, în premieră, Arcul de Triumf. Aparatele au participat miercuri la antrenamentul pentru Parada de 1 Decembrie.

"Ne vedem la parada militară de Ziua Națională a României. Pentru prima dată la verticala Arcului de Triumf se vor afla două elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk și un avion SMURD Bombardier Learjet 75. Să le facem cu mâna și să-i incurajăm pe cei mai tineri membri ai familiei Aviației Ministerului Afacerilor Interne", a transmis Inspectoratul General de Aviatie al MAI.

Săptămâna trecută, patru elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk, destinate managementului situaţiilor de urgenţă, au intrat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Cele patru elicoptere fac parte dintr-un lot de şase aeronave Sikorsky S-70M Black Hawk, achiziţionate prin proiectul european VIZIUNE 2020, cofinanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Aeronavele sunt destinate managementului situaţiilor de urgenţă, elicopterele fiind configurate pentru operaţiuni terestre şi pentru operaţiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, intervenţii de stingere a incendiilor, căutare-salvare, inclusiv pe mare, transport personal, materiale şi echipament medical, precum şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea a până la patru pacienţi critici. 

De asemenea, în cadrul proiectului european HeliPol, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a mai achiziţionat 1 elicopter Sikorsky S-70M Black Hawk, pentru a întări capacității Poliției Române de monitorizare și gestionare a traficului rutier. Valoarea totală a achiziţiei celor 7 aeronave este de aproximativ 200.000.000 de dolari fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Elicopterele Black Hawk româneşti au survolat în premieră Capitala. Imagini de la zborul istoric