Antena Meniu Search
x

Video Epicentrul cutremurelor din Gorj, scanat cu drone. Salvamontiștii vor căuta fisuri sau alte modificări în zona montană sau pe cursurile râurilor

Cutremurele din Gorj care au avut loc în ultima perioadă au pus autorităţile la treabă. Zonele afectate de seisme vor fi atent monitorizate cu ajutorul dronelor. Vorbim despre dronele Salvamont, care vor survola mai ales localităţile unde s-au înregistrat epicentrele. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.03.2023, 15:00

Vezi și

Se vor căuta fisuri, crăpături sau alte modificări în zona montană sau pe cursurile râurilor. De aceste monitorizări se vor ocupa cei de la Salvamont, care au drone performante ce înregistrează, capturează și apoi analizează imagini.

Zonele afectate de cutremure în Gorj, monitorizate cu drone 

Vorbim de dronele care sunt folosite și în misiunile de căutare și salvare. O astfel de dronă poate verifica o suprafață de 24 de hectare în doar 30 de minute. Primele scanări din aer vor fi făcute în localitatea Runcu din Gorj. De altfel, acolo a fost epicentrul mai multor cutremure din ultimele săptămâni. Dar pe listă mai sunt și localitățile Lelești, Arcani, Peștișani sau Stănești.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în județul Gorj a fost pe 14 februarie.

A avut magnitudinea 5,7 și a fost urmat de  peste 1.500 de replici. Iarr bilanțul pagubelor stabilit de autorități este de peste 10 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Epicentrul cutremurelor din Gorj, scanat cu drone. Salvamontiștii vor căuta fisuri sau alte modificări în zona montană sau pe cursurile râurilor