Antena Meniu Search
x

Galerie foto Eroi şi-n timpul liber. Trei pompieri au salvat o familie, după ce au observat un nor de fum. Oamenii dormeau: "Unele medalii se agață de suflet, nu pe haină"

Trei pompieri din oraşul Carei, Satu Mare, au dat dovadă de eroism după ce, în drumul lor spre casă, au sesizat un nor mare de fum venind de la o casă şi au hotărât imediat să intervină pentru a ajuta. Proprietarii locuinţei dormeau şi fără intervenţia acestora, povestea ar fi putut avea un final tragic. 

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 13:04

Astăzi, la ora 08.03, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la un incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Moftinu Mic. Apelul a venit chiar din partea unuia dintre colegi, care împreună cu alţi doi pompieri aflaţi în afara programului de lucru, a observat norul de fum şi a hotărât să intervină.

Cei trei pompieri au reuşit să scoată oamenii din casă înainte să fie prea târziu

La fața locului s-au deplasat 11 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de prim ajutor SMURD B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.

Incendiul s-a propagat de la o anexă. Nu au fost înregistrate victime, mai ales datorită reacţiei rapide a celor trei pompieri care au reuşit să-i scoată pe oameni din casă. Proprietarii dormeau şi ar fi putut sesiza dezastrul mult prea târziu. 

Pe acelaşi subiect

Întreaga poveste a pompierilor eroi din Satu Mare a fost relatată pe pagina de Facebook ISU Satu Mare: 

"Andrei, Ionuț și Ghiță, pompieri în cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, au ieșit dimineață din tura de serviciu și în drumul lor spre casă, în localitatea Moftin, au observat un nor de fum.

- Băieți hai să mergem să vedem!

Colegii noștri ajungând la locuința de unde ieșea fumul, au realizat că acoperișul casei ardea.

- Eu sun la 112, voi intrați să vedeți dacă nu e cineva în casă! exclamă Andrei.

Ghiță și Ionuț au intrat în locuință și au scos două persoane din incendiu. Persoanele dormeau și fără intervenția promptă a colegilor deznodământul putea fi trist. Ei au intervenit până la sosirea colegilor pentru limitarea propagării incendiului și au sprijinit forțele de intervenție în lichidarea acestuia. Doar după finalizarea intervenției aceștia și-au reluat drumul către familiile lor.

- Noi am făcut un lucru normal și cu siguranță oricine ar fi intervenit ca și noi - au relatat la unison cei trei colegi.

Noi, colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare, suntem onorați că am primit șansa de a fi colegi cu voi, suntem mândri și vă mulțumim în primul rând pentru modestia de care dați dovadă. Unele medalii se agață de suflet nu pe haină"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Eroi şi-n timpul liber. Trei pompieri au salvat o familie, după ce au observat un nor de fum. Oamenii dormeau: "Unele medalii se agață de suflet, nu pe haină"