Antena Meniu Search
x

Explozie într-un bloc de garsoniere din Arad. Greșeala făcută de un locatar care încerca să se încălzească

A fost panică, seara trecută, într-un bloc de garsoniere din Arad. O explozie puternică a distrus complet o locuinţă. Proprietarul, un bărbat de 51 de ani, se afla în interior în momentul producerii deflagraţiei. S-a ales cu arsuri puternice, pe mai bine de 80% din corp, iar medicii încearcă acum să-i salveze viaţa.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 08:18

Vezi și

Explozia s-a produs în jurul orei 22:00, la parterul unui bloc cu 4 etaje din Arad. Cum era foarte frig, bărbatul a pornit aragazul, pentru a încălzi locuinţa înainte de somn. Toropit de căldura degajată, a adormit apoi preţ de câteva zeci de minute. 

Între timp, însă, focul s-a stins, iar gazele au continuat să se acumuleze în cameră. Când s-a trezit, bărbatul a aprins imediat lumina, iar nenorocirea s-a produs. 

Martor: A fost o bubuitură şi atât. 

Martor: S-a încălzit cu focul de la aragaz, ochiul s-a stins şi s-au întâmplat faptele care sunt.

Martor: A adormit cu gazul deschis. 

Reporter: Se încălzea cu gazul? 

Martor: Da.

Vecinii au ieșit în stradă, panicați

Suflul exploziei a dislocat uşa garsonierei şi a spart mai multe geamuri, inclusiv pe cele de la intrarea în bloc. Speriaţi, toţi vecinii au ieşit în stradă doar cu ce aveau pe ei. 

Femeie: Noi ne-am speriat, şi dintr-o dată am sărit din pat. Al meu a vrut să iasă pe uşă afară şi n-a putut că era blocată, şi a sărit pe geam să vadă ce s-a întâmplat. 

Pompierii ajunşi la faţa locului l-au găsit pe bărbat printre dărâmături, cu arsuri severe pe 80 la sută din corp. El a fost transportat de către un echipaj SMURD de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Arad. 

Lazăr Faur, viceprimar Arad: Nu a fost afectat decât un singur apartament şi un pic uşile de vis-a-vis. Se fac cercetări să se vadă mai exact care a fost cauza exploziei. 

Angajaţii companiei de gaze au făcut verificări şi au decis să oprească alimentarea cu gaze doar în garsoniera în care s-a produs explozia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Explozie într-un bloc de garsoniere din Arad. Greșeala făcută de un locatar care încerca să se încălzească