Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Este fata mea”. Romeo, un pompier care a supravieţuit tragediei de la Mihăileşti, nevoit să îşi resusciteze fiica. Ştefania s-a stins în braţele tatălui său

Cel mai greu lucru pentru un părinte este să supravieţuiască morţii propriului copil. O dramă cu care Romeo, unul dintre pompierii care au supravieţuit tragediei de la Mihăileşti, va trebui să trăiască toată viaţa.

de Monica Palade

la 21.02.2022, 16:07

Duminică, bărbatul era de serviciu când echipajul din care face parte a fost solicitat la un accident rutier petrecut în localitatea Padina, din judeţul Buzău. Când a ajuns la faţa locului, inima lui Romeo s-a strâns, după ce a recunoscut că maşina implicată în accident este chiar cea condusă de Alex, iubitul de 18 ani a fiicei sale.

Câţiva metri mai încolo, pompierul avea să îşi găsească fiica, pe Ştefania, aruncată pe câmp. "Este fata mea!", a apucat să spună salvatorul. S-a clătinat pe picioare, însă a găsit tăria să fie profesionist până la capăt.

S-a stins în braţele tatălui care încerca să o salveze

Copila era inconştientă, aşa că tatăl s-a văzut nevoit să îi acorde primul ajutor. Tot el a fost cel care i-a aplicat manevre de resuscitare când inima adolescentei s-a oprit în drum spre spital. Aveau să fie ultimele momente din viaţa fetei. S-a stins în braţele propriului său tată.

Pe acelaşi subiect

Ştefania ieşise cu iubitul ei, Alex, 18 ani, la o plimbare între Padina şi Pogoanele, când lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Şoferul, cu permis de doar o lună, pierdea controlul volanului şi s-a răsturnat lângă şosea.

Ajunși la locul accidentului, pentru cei care formau echipajul SMURD de descarcerare a fost un dezastru. Colegul lor, Romeo, când a văzut fata aruncată pe câmp, nu a putut să spună decât atât: "Este fata mea!".

S-a clătinat și doar prezența de spirit a colegilor a făcut ca acesta să nu cadă din picioare. Pentru că adolescenta era în stare critică, a fost preluată rapid de echipajul SMURD care a plecat cu ea spre spital, însă în autospecială copila de doar 16 ani a intrat în stop cardio-respirator și s-a început resuscitarea. Tatăl fetei și-a dat colegii la o parte și i-a făcut chiar el manevre de resuscitare.

Victima a avut semne vitale până la spital, însă, din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp. Accidentul în care și-a pierdut viața Ștefania s-a petrecut pe DN2C, în Padina.

În urma exploziei de la Mihăilești, lui Romeo Baciu ambele timpane i-au fost perforate, însă atunci avea o familie, o soție și fetița care l-au ajutat să depășească momentul.

"Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Pogoanele către Slobozia, de către un șofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcției, rasturnandu-se în afara părții carosabile", a fost mesajul transmis de reprezentanții IPJ Buzău.

"Te iubesc cel mai mult tăticul meu"

În urma exploziei de la Mihăileşti, în care şi-au pierdut viaţa şi jurnaliştii Antena 1 Elena Popescu și Ionuț Barbu, Romeo Baciu a avut ambele timpane perforate. Şi-a găsit echilibrul cu ajutorul soţiei şi, mai târziu, a fiicei sale. Ştefania a fost motivul care l-a ajutat să meargă mai departe. Acum însă va trebui să trăiască cu amintirea ultimelor clipe când fiica sa s-a stins în braţele sale.

În urmă cu doi ani, Ştefania posta un mesaj emoţionant pentru aniversarea tatălui său, alături de o fotografie cu ei: "Tăticule, La mulți ani! Zâmbetul tău drag, grija, mâinile gingașe și puternice în același timp au devenit pentru mine confirmarea că bărbatul adevărat există. Îți mulțumesc că exiști. Îți mulțumesc ca mi-ai dat viață, m-ai educat cum ai știut tu mai bine, m-ai certat când a fost nevoie, pentru sprijinul, dragostea și pentru că îmi esti alături mereu. Îți doresc din inima sănătate de fier, mulți ani de viață, succese la locul de muncă o mulțime de momente fericite și clipe plăcute. Să nu îți pierzi simțul umorului iar norocul să-ți surâdă mereu. Tu ești cel mai important om pentru mine, ești sprijinul și omul nostru de încredere. Chiar și cu trecerea anilor vreau să rămân fetiță mică pentru tăticul meu. Te iubesc cel mai mult tăticul meu, cel mai apropiat bărbat din viața mea!".  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » „Este fata mea”. Romeo, un pompier care a supravieţuit tragediei de la Mihăileşti, nevoit să îşi resusciteze fiica. Ştefania s-a stins în braţele tatălui său