Antena Meniu Search
x

Eurofighter spaniole din Bulgaria, ridicate pentru a intercepta două avioane neidentificate deasupra Mării Negră

Două din cele patru avioane de vânătoare Eurofighter pe care Spania le-a dislocat săptămâna trecută în Bulgaria în cadrul unei misiuni de poliţie aeriană a NATO au fost ridicate de la sol joi pentru a intercepta deasupra Mării Negre două avioane neidentificate ce zburau în direcţia frontierei bulgare, transmite agenţia EFE.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 22:17

Eurofighter spaniole din Bulgaria, ridicate pentru a intercepta două avioane deasupra Mării Negră
- MAPN

Piloţii spanioli nu au reuşit să identifice avioanele, întrucât acestea s-au retras, a declarat şeful Statului Major bulgar, Emil Eftimov.

Avioanele spaniole dislocate la baza aeriană bulgară Graf Ignatievo au fost alertate în jurul orei locale 09:00 de către comandamentul NATO de la Torrejón (Spania) despre apropierea de teritoriul bulgar a două avioane dinspre est.

Cele două avioane spaniole au zburat într-un circuit de aşteptare în zona oraşului bulgar Varna până la retragerea celor două avioane neidentificate, probabil ruseşti, care nu au încălcat spaţiul aerian al Bulgariei.

''Este o misiune obişnuită. Nu este prima dată în ultimele luni când trimitem avioane în situaţii în care avioane ruseşti se apropie de limita spaţiului aerian al Bulgariei, fără a o încălca'', explică o sursă militară, subliniind că nu este un caz neobişnuit, chiar dacă el survine în această perioadă de tensiuni legate de Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Incident deasupra Mediteranei. Mai multe aeronave ruseşti au provocat un avion al marinei SUA

O aeronavă a marinei americane a fost implicată într-un incident deasupra Mediteranei după ce mai multe avioane militare ruseşti s-au apropiat "extrem de mult" de aceasta, informează CNN.

Potrivit surselor CNN, manevrele rușilor au fost "nesigure și neprofesioniste". "Le-am transmis ruşilor prin intermediul canalelor oficiale de comunicare îngrijorările noastre", a transmit Mike Kafka, purtător de cuvând al Pentagonului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Eurofighter spaniole din Bulgaria, ridicate pentru a intercepta două avioane neidentificate deasupra Mării Negră