Meniu LIVE
Search
x

Armata ucraineană şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de bombardamente. Occidentul acuză Rusia că vrea să discrediteze Kievul pentru a justifica o invazie

Armata ucraineană şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de bombardamente, joi, în estul Ucrainei, o regiune devastată de război din 2014. Premierul britanic Boris Johnson a acuzat Rusia de o "provocare" vizând "să discrediteze" Kievul şi să justifice o intervenţie militară rusă în Ucraina, relatează News.ro, care citează AFP.

De Redactia Observator la 17.02.2022, 21:41

Armata ucraineană acuză separatiştii proruşi, într-un comunicat postat pe Facebook, de faptul că au vizat "cu cinism" localitatea Staniţa Luganska, în care au lovit o grădiniţă.

Atacul a avariat infrastructura, "jumătate din localitate a fost lăsată fără curent" și doi civili au fost răniți, se arată în comunicat.

În fotografii difuzate pe Internet apar o gaură în zidul unei clădiri şi cărămizi pe jos într-o cameră, în mijlocul unor jucării.

Pe acelaşi subiect

Separatiștii dau vina pe Ucraina

Separatiştii din regunea separatistă ucraineană Lugansk, citaţi de agenţia rusă de presă Interfax, au anunţat că "situaţia pe linia frontului s-a degradat în ultimele 24 de ore".

Şeful miliţiei din această regiune, Ian Leşcenko, a acuzat armata ucraineană de faptul că "încearcă să împingă conflictul către o escaladare".

Joe Biden crede că invazia Rusiei în Ucraina va avea loc "în următoarele zile"

Președintele american Joe Biden a declarat, joi, că o invazie a Ucrainei este iminentă și că Moscova este implicată într-o operațiune sub steag fals (false flag, n.red.) pentru a justifica o ofensivă militară.

"Toate indiciile pe care le avem arată că ei (n.r. militarii ruși) sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Simțul îmi spune că se va întâmpla în următoarele zile", le-a transmis Joe Biden reporterilor de la Casa Albă.

Rușii acuză "opozanții" de dezinformare

Rusia, pe care Statele Unite o acuză că încearcă să creeze "pretexte" pentru a ataca Ucraina şi care a comasat peste 100.000 de militari la frontiera ucraineană, şi-a exprimat "îngrijorarea profundă".

"Sperăm ca opozanţii noştri din capitalele occidentale, de la Washington, de la NATO, să-şi folosească influenţa pentru a pune în gardă autorităţile de la Kiev împotriva unei noi escaladări", a subliniat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Boris Johnson: Rusia provoacă și vrea să discrediteze Kievul

Premierul britanic Boris Johnson a acuzat Rusia de o ”provocare” vizând ”să discrediteze” Kievul şi să justifice o intervenţie.

"O grădiniţă a fost bombardată în ceea ce noi considerăm, în ceea ce noi ştim că este o operaţiune concepută să-i discrediteze pe ucraineni, concepută pentru a crea un pretext, o provocare falsă care să justifice o acţiune rusă", a declarat Johnson presei în cursul unei vizite într-o bază militară.

"Ne temem puternic că vom vedea mai multe lucruri de acest fel în zilele următoare", a mai spus oficialul britanic.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de bombardamente. Occidentul acuză Rusia că vrea să discrediteze Kievul pentru a justifica o invazie

BREAKING NEWS

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană