Antena Meniu Search
x

Video Eveniment caritabil pentru ucrainenii refugiați în Oradea. Găluştele Vareniki, vedetele zilei

Găluştele au fost vedete ieri, la Oradea. O tânără ucraineancă, refugiată, împreună cu soţul şi cei 6 copii ai lor, au pregătit Vareniki, găluşte sau colţunaşi după o reţetă tradiţională, veche de sute de ani. Umplute cu brânză dulce, vişine, cartofi, brânză sărată sau chiar cu varză, bunătăţile au fost savurate de pofticioşi. La schimb, aceştia au făcut donaţii pentru refugiaţii din Oradea, care au nevoie de ajutor.

de Georgiana Botez

la 06.11.2022, 12:28

Vezi și

Vareniki sunt un fel de colţunaşi fierți, care, în funcție de umplutură, pot fi serviţi fie ca desert, fie ca o gustare caldă. Găluşte umplute cu carne de pui ori de vită, cireșe sau varza sunt doar câteva dintre delicatesele pe care gospodinele din Ucraina le pregătesc pentru gazdele din tara noastră.

Natalia Rybalka, refugiată: În Ucraina există sute de feluri de găluşte. Cele mai populare sunt cu vişine, cu cartofi şi cu brânză. 

Banii adunaţi vor ajuta la susţinerea activităţilor organizate pentru refugiații ucraineni

Pentru a-și câștiga existența, Natalia s-a apucat de gătit produse din bucătăria tradițională a Ucrainei și pregătește, la cerere, fel de fel de bunătăți. Zeci de orădeni au venit să deguste găluştele gătite de Natalia. Evenimentul a fost unul caritabil, organizat de o fundaţie din Oradea ce are în grijă zeci de familii de ucraineni ce au fugit din calea războiului.

George Șinca, preşedintele fundației: Îi deservim pe toţi cei care ne cer ajutorul. Chiar azi a venit o familie din Ucraina care la acest eveniment au spus că au nevoie de ajutor, şi bineînţeles că noi îl vom oferi atât cât noi putem.

Banii adunaţi vor ajuta la susţinerea activităţilor organizate pentru refugiații ucraineni, dar și pentru copiii din țara noastră, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Eveniment caritabil pentru ucrainenii refugiați în Oradea. Găluştele Vareniki, vedetele zilei