Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Evenimentul care a atras zeci de turiști într-un decor de vis din țara noastră: "E inedit, nu am întâlnit aşa ceva în România"

Dovlecii sunt vedetele sezonului de toamnă, cu trei săptămâni înainte de Halloween, o sărbătoare importată, dar adorată de copiii români. În Bistriţa şi în Mureş bostanii au fost celebraţi cum se cuvine, cu un festival dedicat lor. Localnicii şi turiştii s-au bucurat din plin de decor şi de preparate: de la supe şi plăcinte la îngheţată şi langoşi cu dovleac.

de Redactia Observator

la 13.10.2024 , 20:03

În localitatea Galaţii Bistriţei, cât vezi cu ochii dovleci. Munți de bostani de toate mărimile, aurii sau argintii au impresionat vizitatorii de toate vârstele.

"Este ceva inedit, încă nu am întâlnit aşa ceva în România", spune un bărbat.

Festival inedit în Bistriţa şi în Mureş

Vezi și

Evident, cei mai bucuroși au fost copiii, care au decorat dovlecii cum s au priceput mai bine. Şi la Sovata dovlecii au fost în centrul atenţiei. Elevii s-au întrecut în sculpturi și decorațiuni.

Pe acelaşi subiect

La fel de bine s-au simţit şi turiştii, care au luat la pas mărunt zona unde au fost expuşi dovlecii decoraţi. Şi cum toamna este sezonul bunătăţilor, gazdele s-au pregătit din timp pentru a-i mulţumi pe vizitatori. Rezultatul: turişti copleşiţi de mirosul îmbietor al dovleacului, bine copt şi prăjit ulterior pe grătar.

Nici măcar ploaia nu a stat în calea gurmanzilor, care au stat la cozi să guste din toate deserturile pregătite de comercianţi.

Şi dacă credeaţi că le-aţi văzut pe toate, există și îngheţată de dovleac, care e unică în România. În weekendul viitor în şi lângă capitala se vor organiza mai multe evenimente dedicate dovleacului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Evenimente » Evenimentul care a atras zeci de turiști într-un decor de vis din țara noastră: "E inedit, nu am întâlnit aşa ceva în România"