Antena Meniu Search
x

Video Exerciţiu cu sute de militari în poligonul de la Cincu. Au fost folosite tancuri, transportoare și aruncătoare de bombe

Sute de militari, cu zeci de tancuri, transportoare și aruncătoare de bombe au participat la un exercițiu militar de proporții, organizat în poligonul Cincu, din județul Brașov. Tema exerciţiului a fost respingerea unui atac terestru. 

de Redactia Observator

la 26.11.2022, 10:55

Vezi și

Zece transportoare blindate, un tanc francez Leclerc, mașini de luptă ale infanteriei poloneze și servanții mai multor aruncătoare de bombe au fost forțele cu care militarii de la Cincu au respins atacul în exerciţiul din poligon. 

Mr. Alexandru Ilie, comandant batalion infanterie: Am răspuns unui inamic care conducea operaţia ofensivă. Practic, am respins atacul acestuia şi am folosit forţa de lovire pentru a reface dispozitivul de apărare. 

Tema exerciţiului a fost respingerea unui atac terestru

Exercițiul s-a desfăşurat între 21 și 25 noiembrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica", din localitatea Cincu, județul Brașov. 600 de militari români, ai Batalionului 29 Infanterie Dolj, împreună cu militari francezi, portughezi, americani și polonezi au exersat în comun tactici de luptă. 

Pe acelaşi subiect

căpitan Nicholas, comandant de companie: E foarte important să ne antrenăm. Suntem aici pentru asta. La sfârşitul exerciţiului, concluzia e bună.

Printre militarii mobilizați la Cincu sunt şi luptători americani specializați în asalt aerian, dizlocați la baza militară Kogălniceanu, din Constanța. 

lt. col. David Williams, comandant batalion: Dacă suntem chemaţi să luptăm la noapte, oriunde ar fi, ştiu că soldaţii mei sunt capabili şi gata de luptă, pentru că sunt experţi. Din perspectiva aliaţilor, acelaşi lucru. Suntem capabili să ne adaptăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Exerciţiu cu sute de militari în poligonul de la Cincu. Au fost folosite tancuri, transportoare și aruncătoare de bombe