Antena Meniu Search
x

Video Peste 1.200 de militari români şi americani şi 400 de tancuri au simulat respingerea unui atac al Rusiei. Cel mai dur exerciţiu NATO din ultimii ani

Peste 1.200 de militari români şi americani exersează în poligonul Cincu, de lângă Făgăraş, respingerea unor atacuri ale Rusiei. Manevrele sunt făcute cu muniţie de război, iar la ele participă şi 400 de tancuri. Este unul dintre cele mai complexe şi mai dure exerciţii din ultimii ani, o spun inclusiv soldaţii din Statele Unite. Demonstrează, însă, că România e bine apărată.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.11.2022, 20:05

Vezi și

De la luptă directă cu inamicul şi până la războiul de gherilă, militarii au pus în aplicare diferitele scenarii cu ajutorul a sute de blindate, transportoare, tancuri şi elicoptere de transport americane. Tragerile de astăzi au în sprijin inclusiv tancuri care intervin în aceste momente, tancuri care vor trage la o distanţă de aproximativ 6-7 kilometri. Poligonul de la Cincu a fost ales tocmai pentru că permite tragerea cu tehnică militară grea. Are aproape 107 km pătraţi şi este pe locul doi în România ca mărime şi permite desfăşurarea unor exerciţii de amploare.

Renovarea podului peste Olt costă 27 de milioane de lei

"Au fost desfăşurate pe baza unor scenarii semi-fictive în cadrul cărora în cadrul cărora militarii din subordine au acţionat atât pentru ducerea unor operaţii defensive cât şi a unor operaţii ofensive", a declarat Ciprian Marin, comandant misiune. "Am avut de efectuat un exerciţiu de tragere cu muniţie de război, muniţie reală. În ultimele luni au fost destul de dese", a declarat Nicolae Gheorghiţă, sergent major.

"A fost o oportunitate grozavă de a demonstra cât de bine s-au integrat în acest exerciţiu soldaţii Statelor Unite şi ai României. A fost greu, dar a ieşit bine", a declarat Dyiran Barbara, căpitan. Militarii nu au ajuns, însă, prea uşor la poligonul de la Cincu. Le-a stat în cale podul peste Olt, care mai are puţin şi cade. Autorităţile se gândesc abia acum la soluţii. Demolarea podului NATO şi construcţia unuia nou, aşa cum a fost denumit el atât către militarii de aici de la Cincu dar şi de către oamenii zonei ar urma să coste undeva la 27 de milioane de lei. Când soldaţii vin cu tehnică grea la Cincu, sunt nevoiţi să ocolească 60-70 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Peste 1.200 de militari români şi americani şi 400 de tancuri au simulat respingerea unui atac al Rusiei. Cel mai dur exerciţiu NATO din ultimii ani