Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Experiment Observator: Cum arată călătoria cu transportul în comun, la peste 35 de grade Celsius

Pentru noi e un experiment, pentru mii de oameni e viaţa de zi cu zi. În cea mai toridă zi din vara asta, am lăsat maşina acasă şi am folosit transportul public, să simţim pe pielea noastră grija şi respectul faţă de cei care vor să salveze planeta şi aleg să nu meargă autoturismul personal. Am fiert în suc propriu într-un autobuz fără aer condiţionat.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.06.2021 , 20:52

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Este ora 11, sunt deja 29 de grade în termometru, aerul este greu de respirat, încă de la această oră. Pornim la drum şi vom vedea cum se circulă cu mijloacele de transport în comun într-o zi caniculară”.

Călătoare: ”Eu nu port mască. Eu mi-am făcut vaccinul şi pa şi la revedere, nu mă interesează!”

Cristina Oprea, reporter Observator: ”În momentul de faţă, am numărat, sunt 9 persoane care aşteaptă autobuzul. Doar una dintre ele poartă mască”.

Vezi și

Căldură insuportabilă în autobuzele fără aer condiționat

Pe acelaşi subiect

Urcăm în autobuz. Ghinion! Nimerim fix o maşină fără aer condiţionat.

Călătoare: ”E foarte cald şi sunt geamurile mici. Nu se pot deschide, sunt rabatate puţin. Aproape ca-n saună”.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Dacă la umbră sunt 30 de grade, vă puteţi imagina cum se resimte această temperatură aici, într-un mijloc de transport în comun unde nu avem aer condiţionat şi unde nici măcar ferestrele nu pot să fie deschise”.

La gară, avem timp să ne împrietenim cu vecinul de peron. Urcăm în InterRegio-ul spre Filiaşi. Minune cerească, există aer condiţionat. În Filiaşi, nu are rost să încerci transportul în comun. Nu pentru că nu ar fi aer condiţionat. Ci pentru că nu există.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Aşa că între gară şi autogară va trebui să merg pe jos. Este o distanţă de un kilometru şi jumătate, iar temperatura a ajuns deja la 33 de grade Celsius. (...) Deja sunt 35 de grade Celsius, evident că nu poţi face faţă călătoriei fără să te hidratezi şi fiecare petic de umbră pare o bucăţică ruptă din rai”.

Cine nu mai rezistă şi simte că-i stă inima în loc până vine microbuzul, se duce la "ia-mă nene". Şi continuă călătoria dacă are noroc.

În microbuzul, care vine în cele din urmă, e răcoare şi se poate respira. Dar doar un singur pasager poartă mască. Jumătate de oră mai târziu, ajungem la destinaţie. Cu o singură concluzie. Că statul nu îţi poartă de grijă. Trebuie să îţi porţi singur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Experiment Observator: Cum arată călătoria cu transportul în comun, la peste 35 de grade Celsius