Antena Meniu Search
x

Video Explicația halucinantă a șoferiței care a blocat linia tramvaiului 5. Vatman: "O bătrânică a rămas cu mine că n-a putut să meargă pe jos"

O şoferiţă a blocat linia tramvaiului 5 din Bucureşti pentru a merge la cumpărărturi. Din acest motiv, mai multe tramvaie nu au putut circula timp de o oră şi jumătate. După doar câteva ore, o altă maşină a blocat şi capătul liniei de tramvai. Şoferii se aleg cu amenzi şi chiar dosare penale, în vreme ce autorităţile spun că nu au ce să facă în plus.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 25.06.2022, 20:13

Vezi și

Reporter: Unde aţi plecat?

Șoferiță: Discut cu domnii.

Dobre Alina, comisar șef: Bună ziua, doamnă! Comisar şef Dobre Alina sunt de la Brigada Rutieră. Vă rog să îmi prezentaţi şi mie actele, permis, buletin şi actele maşinii. 

Șoferiţa care a blocat linia de tramvai a revenit după o oă şi jumătate la maşină. A fost întâmpinată de poliţişti, care au luat-o la secţie unde i-au făcut dosar penal. Explicaţia tinerei din Buzău e la fel de uluitoare ca gestul de parca pe linia de tramvai. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Petrescu, reporter Observator: Şoferiţa le-a spus poliţiştilor că a parcat maşina în acest loc, a luat metroul şi a plecat într-o altă zonă din Bucureşti la cumpărături. Asta, deşi maşina a fost abandonată în faţa mall-ului.

Șase tramvaie blocate

În tot acest timp, şase tranvaie au fost blocate iar călătorii au fost nevoiţi să caute alt mijloc de transport sau să plece pe jos 

VatmanDe o oră şi jumătate, de la 10:5 minute stau blocată de doamna. Dacă exista o platformă, venea cineva şi o lua şi nu se mai întâmpla aşa ceva.

Reporter: Câţi călători erau?

Vatman: Erau pe scaune, au coborât şi au plecat că nu aveau ce să facă, n-am avut decât o bătrânică care a rămas cu mine că n-a putut să meargă pe jos.

Bucureştenii care locuiesc în zonă spun că şoferii au rămas cu prostul obicei de a a parca pe linii după ce cinci ani tramvaiul nu a circulat 

Localnic: Parchează maşini fără să îşi dea seama ce fac acolo şi mai ales sunt începători prea mulţi de când a intrat linia tramvaiului 5 în funcţiune, nu ştiu prea mulţi care e problema.

Localnic: Probabil că lumea s-a învăţat pentru că ani de zile nu s-a circulat şi ei au parcat pe linia tramvaiului.

Vatmanii spun că au astfel de obstacole în fiecare zi. 

Vatman: De când ne-au dat drumul la linia asta, cam în fiecare zi e problema asta.

Reporter: Şi ce faceţi?

Vatman: Stăm la capăt de linie că aşa ni se ordonă de la dispecerat să nu venim să facem coloană de tramvaie aici. Şi stăm până ne deblochează. Credeţi că călătorii pe cine înjură, pe noi că suntem la înaintare. Înainte era, exista o platformă care venea să ridice maşini dar văd că nu mai apare, nu mai este.

Tramvaiul 5, blocat de 2 ori în aceeași zi

La nici două ore după primul incident, tramvaiul 5 a fost blocat şi la Piața Băneasa, tot din cauza unei maşini parcată pe linii. Tramvaiele au circulă deviat 20 de minute. 

Edilii spun că trimit constant un echipaj al poliţiei locale în zonă, dar că mai mult nu pot face pentru că nu au autospeciale să ridice maşinile parcate ilegal. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Primăria, pentru a ridica astfel de maşini, are nevoie de un loc unde să le poată depozita. Ne aşteptăm ca în toamnă să avem un astfel de spaţiu pe care acum îl amenjaăm, pentru a ridica maşinile parcate ilegal. 

Linia 5 de tramvai a fost închisă în ultimii cinci ani, pentru modernizare. Dar aşa cum au descoperit reporterii Observator nu a fost schimbat niciun metru de şină în această perioadă, iar oficialii spun că lucrările vor începe la toamnă. Atunci când cel mai probabil tramvaiele vor fi iar trase pe dreapta, iar liniile vor redeveni parcări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Explicația halucinantă a șoferiței care a blocat linia tramvaiului 5. Vatman: "O bătrânică a rămas cu mine că n-a putut să meargă pe jos"