Antena Meniu Search
x

Video Explicaţia pictorului care a făcut tabloul cu familia Doldurea alături de voievozi: "Se potriveau cu nişte personalităţi"

Patronul staţiei GPL din Crevedia şi tatăl lui, primar în Caracal, se cred voievozi. Cei doi apar într-un tablou, alături de Constantin Brâncoveanu şi Neagoe Basarab. Pictura este aşezată la loc de cinste, în holul hotelului de 5 stele deţinut de familia Doldurea în oras. Poreclit "Împăratul", edilul este şi unul dintre cei şapte mari donatori ai PSD la alegerile din 2020.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.08.2023, 20:00

Vezi și

Ion şi Ionuţ Doldurea veghează turiştii care ajung la hotelul de lux al familiei dintr-un tablou cu dinastia domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor. Edilul din Caracal stă chiar lângă martirul Constantin Brâncoveanu. Este un cadou din partea unui pictor local, care a vrut să-i mulţumească astfel actualului primar pentru că l-a ajutat cu câteva expoziţii. "Fiindcă eram prieten cu Doldurea şi aveam  pozele lui de familie, cu băieţii şi cu el, se potriveau cu nişte personalităţi care nu aveau în istorie imaginea", a declarat Vintilă Mihăescu, pictor.

Primarul Ion Doldurea are o avere de invidiat

"Un artist i-a făcut cadou acest cadou domnului primar. Nu ştiu de ce l-or hărţui în halul ăsta pentru că pentru oraşul ăsta de când a venit el a făcut cât a făcut ceilalţi 15 primari", spune un localnic. Tabloul de 2,5 metri lungime a fost surprins şi de o echipă Observator în decembrie 2022. Atunci, Ion Doldurea vorbea cu mândrie despre oraşul pe care îl conduce. "Avem foarte multe case de patrimoniu", a declarat Ion Doldurea, primar Caracal.

Una dintre acestea, o casă boierească din 1881, era din 2009 a familiei Doldurea. Situată în centrul istoric al municipiului, a fost transformată în hotel, restaurant şi cramă. O afacere de succes, ca multe altele. Primarul Ion Doldurea are o avere de invidiat. Două case, aceasta este una dintre ele, are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. Se adaugă 11 apartamente, cumpărate toate în 2019 şi opt terenuri. Înainte să intre în politică, numele său este legat de mai multe societăţi extrem de profitabile. Numai în 2020, vorbim de venituri de peste 10 milioane de euro.

A avut astfel de unde să doneze şi partidului care l-a propulsat în fruntea primăriei Caracal. În 2020 Ion Doldurea era unul dintre cei şapte membri din ţară care virează către conturile PSD sume mai MARI decât cele impuse de statut. În doar câteva luni edilul contribuie cu aproape 29.000 de lei. Și Ionuț Daniel, fiul lui Doldurea, asociat la Flagas, societatea care deținea depozitul din Crevedia, apare pe lista celor care au sprijinit activitatea unei formațiuni politice. În 2009, PNG-CD, formațiunea înființată de omul de afaceri și actualul patron al FCSB, George Becali, raporta faptul că, pentru alegerile ce avuseseră loc cu un an în urmă, primise de la Doldurea Junior produse "în natură" în valoare de circa 40.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Explicaţia pictorului care a făcut tabloul cu familia Doldurea alături de voievozi: "Se potriveau cu nişte personalităţi"