Antena Meniu Search
x

Averea primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma familiei, care deține stația GPL care a explodat la Crevedia, mai are alte zeci de puncte în toată țara

Un val de anchete a fost declanşat după explozia din Crevedia însă până acum nu există niciun suspect. Toţi ştiau de bomba cu ceas din localitate. Şapte instituţii au fost notificate despre pericol, după ce staţia GPL a fost închisă în urmă cu trei ani.  Dar în zonă mirosea destul de des a gaz. Vecinii staţiei ar fi făcut numeroase sesizări pentru că se temeau că oricând aceasta ar putea sări în aer. În spatele firmei care deţine staţia se află fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea iar aceasta mai are alte zeci de puncte în toată țara

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 28.08.2023, 12:18

Averea primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma familiei, care deține stația GPL care a explodat la Crevedia, mai are alte zeci de puncte în toată țara
Ion şi Ionuţ Doldurea - Observator

Firma Flagas SRL care deţine statia GPL din Crevedia are doi acţionari: Ionuţ Doldurea, fiul primarului din Caracal şi Cosmin Stîngă, un apropiat al acestuia. În rapoartele oficiale firma apare ca având ca obiect de activitate "comerțul cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate."

Firma Flagas SRL, din spatele depozitului GPL de la Crevedia, are un administrator care deţine zeci de puncte de lucru în toată ţara. Compania a avut afaceri de peste 120 de milioane de euro şi un profit net de aproape opt milioane de euro anul trecut, potrivit datelor de la ministerul Finanţelor.

Potrivit unor surse, Flagas SRL ar fi încheiat mai multe contracte cu primăria din Crevedia în perioada 2021 - 2022, pentru vânzarea gazului lichifiat. 

Reporter: Ce ştiţi despre staţia asta GPL?

Pe acelaşi subiect

Localnic: Că non-stop erau tiruri, cisterne care umblau acolo. 

Ce avere impresionantă are primarul din Caracal, Ion Doldurea

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, tatăl unuia dintre asociaţii staţiei GPL, este supranumit "împăratul" datorită averii sale impresionante, în mare parte afaceri în domeniul petrolier. Potrivit declaraţiei sale de avere are două case, 11 apartamente, mai multe spaţii comerciale în Caracal şi opt terenuri. 

La acestea se adaugă obiecte de valoare de zeci de mii de euro şi conturi bancare cu sute de mii de euro. Anul trecut, politicianul a câştigat bani şi din chirii, pe lângă salariu. Ar fi fost chiar în cărţi pentru postul de ministru al Culturii ca să servească nişte interese uriaşe: schimbarea destinaţiei unor imobile-monument, potrivit unor surse. 

Primarul din Caracal a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii Observator. 

Ion Doldurea, primar Caracal: Îmi pare rău! Nu pot să dau nicio declaraţie. Am crezut că este nora mea. 

Reporter: Dar este foarte important! Totuşi este o staţie GPL deţinută de fiul dumneavoastră. 

Ion Doldurea, primar Caracal: Ştiu, dar nu, nu. 

Ion Doldurea nu a făcut niciun comentariu despre tragedia provocată de afacerea fiului său. A avut, însă, o reacţie inumană când a fost întrebat despre pompierii răniţi în timp ce stingeau incendiul provocat de staţia GPL a famiei: "Este problema lor!". La scurt timp, a anunţat, pe Facebook, că se autosuspendă din PSD şi din toate funcţiile politice. După catastrofa de la Crevedia vor începe controale la toate staţiile GPL din ţară, a anunţat premierul Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Averea primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma familiei, care deține stația GPL care a explodat la Crevedia, mai are alte zeci de puncte în toată țara