Antena Meniu Search
x

Video Explicaţia proprietarului azilului din Ilfov pentru condiţiile groteşti în care au fost ţinuţi bătrânii. Rudele, revoltate când au aflat că s-a închis

Oamenii nimănui erau chinuiţi şi într-un alt azil din Ilfov, administrat de un medic, spun poliţiştii care au început ancheta. Vârstnicii ar fi fost ţinuţi şi în nişte sere. Centrul nu avea licenţă şi a fost controlat de patru ori în ultimul an, dar abia acum autorităţile l-au închis. La ultima verificare, 26 de pensionari au fost găsiţi înghesuiţi pe holuri, într-o casă-şantier, aflată în renovare. 

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 08:46

Vezi și

Căminul pe care vrea să îl închidă Protecţia Consumatorului este în apropierea azilului groazei din Voluntari, de unde a pornit tăvălugul dezvăluirilor şi controalelor. Surse din rândul anchetatorilor spun că pensionarii ar fi fost ţinuţi şi în nişte sere, în curtea de lângă centru. Proprietarul neagă.

Sorin Şuba, proprietarul azilului: Sunt in teritoriu care nu imi aparţine mie şi atunci de ce să vorbesc eu de ce este în curtea vecinului.

Admite, însă, că ţinea vârstnicii pe holuri, dar are o explicaţie şi pentru asta.

Sorin Şuba, proprietarul azilului: Erau strânşi cum se întâmplă în toate spitalele din România. Sunt pacienţii ţinuţi pe holuri, strânşi în camere pe o suprafaţă mai mică, dar după ce se termină lucrările, se rearenjează.

Căminul de bătrâni funcţiona ilegal din ianuarie

Sorin Şuba, proprietarul azilului: Nu aveam licenţă pentru că a trebuit să fac nişte remedieri, am primit un termen de trei luni şi am depăşit termenul.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: Au fost sesizate toate instituţiile statului, politia, parchetul. Practic, acel centru nu trebuia să functionaze. Dar bătrânii erau ţinuţi în sere, cum am văzut în fotografii. Da, a fost informată şi cu privire la situaţia de la Voluntari. Şi acolo situaţia este delicată.

Proprietarul căminului a fost amendat cu 10.000 de lei. Rudele unor vârstnici internaţi în căminul închis de Protecţia Consumatorului sunt revoltate, însă.

Aparţinător: Mama nu a dormit pe hol. Eu le-am spus, nu vreau să o iau. Nu am unde să o iau de aici.

Aparţinător: Eu am fost sunat aseară la 10:30 să vin să imi iau bunica că o aruncă în stradă. A intrat unu in curte, a făcut niste poze şi a zis ca stau oamenii in sere.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar nu au trecut încă niciun nume pe el. Caută vinovaţii. În ultimele 17 zile, autorităţile au controlat aproape trei mii de centre de servicii sociale în judeţul Ilfov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Explicaţia proprietarului azilului din Ilfov pentru condiţiile groteşti în care au fost ţinuţi bătrânii. Rudele, revoltate când au aflat că s-a închis