Antena Meniu Search
x

Video Bătrâni ţinuţi în sere sau înghesuiţi pe hol, într-un centru ilegal din Ilfov. Rudelor nu le-a păsat când au aflat: "Nu vreau să o iau pe mama"

Oamenii nimănui erau chinuiţi şi într-un azil din Ilfov, administrat de un medic, spun poliţiştii care au început ancheta. Vârstnicii ar fi fost ţinuţi şi în nişte sere, spun surse Observator. Centrul nu avea licenţă şi a fost controlat de patru ori în ultimul an, dar abia acum autorităţile l-au închis. La ultima verificare, 26 de pensionari au fost găsiţi înghesuiţi pe holuri, într-o casă-şantier, aflată în renovare. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 28.07.2023, 19:12

Vezi și

Căminul pe care vrea să îl închidă Protecţia Consumatorului este în apropierea azilului groazei din Voluntari, de unde a pornit tăvălugul dezvăluirilor şi controalelor. Surse din rândul anchetatorilor spun că pensionarii ar fi fost ţinuţi şi în nişte sere, în curtea de lângă centru. Proprietarul neagă. 

Sorin Şuba, administratorul azilului: Sunt în teritoriu care nu îmi aparţine mie şi atunci de ce să vorbesc eu de ce este în curtea vecinului?

Proprietarul admite că îi ţinea pe bătrâni pe holuri

Admite, însă, că ţinea vârstnicii pe holuri, dar are o explicaţie şi pentru asta. 

Pe acelaşi subiect

Sorin Şuba, administratorul azilului: Erau strânşi cum se întâmplă în toate spitalele din România. Sunt pacienţii ţinuţi pe holuri, strânşi în camere pe o suprafaţă mai mică, dar după ce se termină lucrările, se rearenjează.

Căminul de bătrâni funcţiona ilegal din ianuarie. 

Sorin Şuba, administratorul azilului: Nu aveam licenţă pentru că a trebuit să fac nişte remedieri, am primit un termen de trei luni şi am depăşit termenul. 

Licenţa centrului din Voluntari a fost suspendată în ianuarie

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: Licenţa centrului a fost suspendată cred că în 18 ianuarie. Au fost sesizate toate instituţiile statului, politia, parchetul. Practic, acel centru nu trebuia să functionaze. 14.09 Dar bătrânii erau ţinuţi în sere, cum am văzut în fotografii. Da, a fost informată şi cu privire la situaţia de la Voluntari. Şi acolo situaţia este delicată. 

Proprietarul căminului a fost amendat cu 10.000 de lei. 

Cosmina Balint, reporter Observator: În aceste momente, bătrânii sunt evacuaţi din acest azil din Voluntari. Unii vor fi transportaţi la spital, altora li se vor acorda îngrijiri medicale la faţa locului, iar o parte dintre ei vor preluaţi de aparţinători. 

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Ce spun rudele unor vârstnici internaţi în căminul închis de Protecţia Consumatorului?

Aparţinător: Mama nu a dormit pe hol. Eu le-am spus, nu vreau să o iau. Nu am unde să o iau de aici. 

Aparţinător: Eu am fost sunat aseară la 10:30 să vin să imi iau bunica că o aruncă în stradă. A intrat unu în curte, a făcut nişte poze şi a zis că stau oamenii în sere. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar nu au trecut încă niciun nume pe el. Caută vinovaţii. În ultimele 17 zile, autorităţile au controlat aproape 3.000 de centre de servicii sociale în judeţul Ilfov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Bătrâni ţinuţi în sere sau înghesuiţi pe hol, într-un centru ilegal din Ilfov. Rudelor nu le-a păsat când au aflat: "Nu vreau să o iau pe mama"