Antena Meniu Search
x

Video Explicații năucitoare în cazul tinerei care a născut pe trotuar, în fața Spitalului din Urziceni. Prima reacție a lui Alexandru Rafila

Un caz revoltător a avut loc în această dimineaţă la Spitalul Municipal Urziceni, din Ialomiţa. O tânără de 24 de ani a născut pe trotuar, chiar în curtea spitalului. Femeia, care se afla la a treia naştere, se prezentase cu un sfert de oră înainte la Urgenţe, dar a fost dată afară pe motiv că nu mai sunt locuri şi că a venit prea târziu, spun martorii. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 31.07.2023, 13:58

Vezi și

"Suntem chiar în fața Spitalului din Urziceni, am încercat să luam legătura cu cineva din conducerea Spitalului însă am fost respinși. Directoarea i-a anunțat pe cei de la poartă cu nu avem voie nici să filmăm înăuntru și că nu va oferi nicio declarație despre incidentul din această dimineață. Am stat de vorbă și cu cei de la Serviciul de Ambulanță Ialomița și ne-au spus că ei au procedat corect și că sunt chemați des de către cei de la spital să intervină pentru că nu sunt suficienți medici. Echipajele medicale au intervenit repede și nu au mai avut timp să o transporte pe femeie în ambulanță. În prezent știm că atât fătul cât și mama sunt bine, iar polițiștii au venit să facă cercetări pentru a afla cum este posibil ca la un spital să nu fie suficiente cadre medicale pentru a oferi ajutor pacienților", a transmis Cosmina Balint, reporter Observator. 

A intervenit și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Se fac verificări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, luni, că Inspecţia Sanitară de Stat verifică situaţia femeii care a născut pe trotuar în faţa Spitalului Urziceni şi încearcă să reconstituie întreaga situaţie. Ministrul a precizat că va face publice măsurile dispuse.

Alexandru Rafila, care a intervenit, luni, online, în cadrul conferinţei "Atrofia musculară spinală – cum creştem şansa la o viaţă fără dizabilităţi", organziată de Centrul "Dr. Nicolae Robănescu", a fost întrebat dacă a văzut imaginile de la Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar în faşa spitalului.

Pe acelaşi subiect

"Am văzut imaginile. În momentul de faţă, Inspecţia Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact întreaga situaţie şi vă vom pune toate informaţiile pe care le avem la dispoziţie precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun", a declarat ministrul.

Tânăra gravidă a născut pe ciment, în fața Spitalului din Urziceni

Imagini cu o femeie care naşte pe trotuar, în faţa Spitalului Urziceni, au fost publicate luni pe Facebook, fiind distribuite de sute de persoane. Femeia nu ar fi fost primită în unitatea medicală din lipsă de locuri.

"În ce lume trăim!!!! ROMÂNIA lucrului bine făcut! Cum este posibil aşa ceva!!! Femeia asta naşte în faţă Spitalului URZICENI", a scris, luni, pe Facebook, un bărbat care a publicat imagini în care se vede o femeie, întinsă pe caldarâm, în timp ce naşte, fiind asistată de două cadre medicale.

Întins pe trotuar, pe o pânză albastră, probabil sterilă, se vede şi un nou-născut, curăţat de către cadrele medicale cu ceea ce par a fi şerveţele. La un moment dat se aude plânsul copilului. "Gata, bravo! Gata", se aude vocea unei femei. 

Femeia care a născut pe trotuar nu ar fi fost primită în spital pe motiv că nu sunt locuri

Bărbatul care a publicat imaginile susţine că femeia nu a fost primită în spital pe motiv că nu au locuri şi că a venit prea târziu. "A fost dată afară din spital şi a născut în faţă spitalului pe trotuar! Groaznic!!!", a mai scris bărbatul.

Postarea acestuia a fost deja distribuită masiv, iar sute de persoane au cerut intervenţia autorităţilor, fiind invocat Ministerul Sănătăţii, dar şi ministrul Alexandru Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Explicații năucitoare în cazul tinerei care a născut pe trotuar, în fața Spitalului din Urziceni. Prima reacție a lui Alexandru Rafila