Antena Meniu Search
x

Video Explicaţiile elevului care şi-a ameninţat cumplit colegii de la liceul Vlahuţă din Capitală. Recunoaşte totul şi spune că ar fi avut motive

Scene incredibile la un liceu din Capitală. Un elev de clasa a noua este acuzat că-şi terorizează colegii şi profesorii. Adolescentul ar deranja orele şi ar vorbi obscen cu colegele. Situaţia a fost scoasă la lumină de Consiliul Municipal al Elevilor din Bucureşti, care ar fi primit mai multe plângeri.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.02.2022, 14:11

Vezi și

Majoritatea plângerilor vin din partea fetelor de la Liceul "Alexandru Vlahuţă" din Capitală. Acestea spun că deseori au primit mesaje din partea acestui elev de clasa a noua că le va urmări şi le va lovi. Multe spun că le e frică, practic, să vină la şcoală. 

Explicaţiile elevului de clasa a IX-a, acuzat de comportament agresiv

Reporterul Observator s-a întâlnit cu băiatul, l-a întrebat ce s-a întâmplat de fapt, iar acesta recunoaşte că are probleme cu colegii de la şcoală. Spune că deseori a fost şi el agresat, iar comportamentul lui e influenţat tocmai de acest fapt.

Mărturiile elevelor agresate. Cum le-ar fi ameninţat colegul de liceu

Pe acelaşi subiect

„Am ajuns să nu mă simt în siguranţă când merg la liceu şi când sunt în preajma lui (n.r. - elevul în cauză). De multe ori am observat ieşirile lui violenţe, dar din păcate am şi ajuns să trăiesc o astfel de situaţie. Eram cu el în autobuz şi se tot apropia de mine in mod agresiv, iar eu am încercat cât am putut de tare sa îl ignor, fără să dau naştere unui conflict. Am sfârşit ameninţată cu bătaia, acesta spunându-mi, citez: «vreau să văd cum îţi sângerează plămânii şi o să te urmăresc până acasă să te tai». Au mai urmat nişte ameninţări precum: «stai în banca ta, că te bat». Am rămas traumatizată în urma acestor întâmplări şi sper din tot sufletul să se rezolve ceva”, a povestit adolescenta.

O altă elevă a povestit că băiatul respectiv a încercat să pună mâna pe ea doar pentru că avea un tricou mai scurt. Pe o alta a muşcat-o de mână. „M-a muşcat de mână, m-a jignit. Când eram în baia liceului, acum ceva vreme, exact când voiam să-mi închei blugii, el a deschis uşa din baia fetelor. Mă urmărea pe hol şi mă împingea, am fost ameninţată cu bătaia”, îşi aminteşte ea.  

Altă elevă a fost ameninţată că va fi violată şi omorâtă: „Elevul respectiv m-a hărţuit în mod repetat, mi-a adus injurii şi m-a ameninţat că mă violează şi că vrea să mă omoare. Aceste fapte au fost făcute atat în perimetrul şcolii, cât şi în afara acestuia. Nu mă simt în siguranţă în prezenţa lui.”

Reacţia directorului de la Liceul "Alexandru Vlahuţă" din Bucureşti

Întrebat dacă e la curent cu situaţia, directorul şcolii a confirmat că a aflat despre caz şi susţine că a luat toate măsurile necesare, dar nu a precizat exact despre ce e vorba. Reporterii au fost direcţionaţi de către acesta la Inspectoratul Şcolar. Rămâne de văzut cum vor trata aceştia toată problema.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Explicaţiile elevului care şi-a ameninţat cumplit colegii de la liceul Vlahuţă din Capitală. Recunoaşte totul şi spune că ar fi avut motive