Antena Meniu Search
x

Explozia din Crevedia. Decizia Tribunalului București în cazul patronilor staţiei GPL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă. Cei doi contestaseră măsura arestului preventiv

Explozia de la Crevedia. Patronii stației GPL din Crevedia, Daniel Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, rămân în arest preventiv, potrivit deciziei de marți a Tribunalului București. Decizia este definitivă.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 18:03

Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest preventiv
Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest preventiv

Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest preventiv. Magistrații Tribunalului București au respins, marți, ca nefondată contestația formulată de Ionuț Daniel Doldurea și Cosmin Ionuț Stîngă, patronii stației GPL din Crevedia.

Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest preventiv

Ei au contestat decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile emisă în 6 septembrie de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti. Decizia Tribunalului București este definitivă.

”(...) respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorii– inculpaţi DOLDUREA IONUŢ-DANIEL, fiul lui … şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ, fiul …, împotriva încheierii din data de 06.09.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la data de 19.09.2023, soluţia fiind pusă la dispoziţia publicului prin mijlocirea grefei”, este decizia pronunţată de magistraţi.

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Doldurea şi Ionuţ Stîngă sunt patronii firmei Flagas din Crevedia. Faţă de aceştia s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Ei sunt acuzaţi că ar fi promovat, timp de cel puţin trei ani, sistematic, o politică bazată ”pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”, în pofida deciziilor administrative ale autorităţilor.

Totodată, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ale firmei şi ale celor doi inculpaţi, precum şi asupra conturilor bancare ale acestora.

După exploziile de la Crevedia, cinci oameni au murit și zeci de alte persoane, în special pompieri, jandarmi și polițiști au fost răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Decizia Tribunalului București în cazul patronilor staţiei GPL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă. Cei doi contestaseră măsura arestului preventiv