Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia. Deşi au fost date două amenzi şi apoi a fost închisă, staţia GPL tot a continuat să funcţioneze timp de 3 ani

Explozia din Crevedia. Sunt mai multe anchete în desfăşurare în dosarul Crevedia, preluat de Parchetul General. Marius Iacob este procurorul desemnat să coordoneze ancheta. Încă de aseară au început şi audierile. Zeci de martori au fost chemaţi să dea declaraţii iar printre cei care au vorbit deja cu procurorii s-ar afla şi patronul staţiei GPL care funcţiona ilegal de cel puţin trei ani.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 27.08.2023, 14:07

Vezi și

Chiar la această oră sunt audiaţi martorii şi, de asemenea, este analizată activitatea acelei firme, vin noi date din şedinţa celulei de criză care are loc chiar la această oră la sediul ministerului de Interne, se pare că acea staţie GPL a fost autorizată în luna octombrie 2011 de ISU Dâmboviţa. În iulie 2020 s-a făcut un control la acea staţie şi iată că s-a constatat că nu se respectau măsurile de siguranţă. Mai exact, acea instalaţie a fost mutată şi nu se respecta distanţa de siguranţă.

Două amenzi la două luni distanţă 

De asemenea, s-a constatat la acea vreme şi utilizarea unei pompe neomologate. Aşadar, patronul a fost amendat cu suma de 10.000 de lei. Două luni mai târziu, s-a făcut un alt control şi s-a observat că acel obiectiv funcţiona în continuare. Aşadar, s-a dat o amendă mai consistentă, de 40.000 de lei, mai ales că acea staţie nu avea autorizaţie de incendiu. Tot în 2020 a fost închisă această staţie, dar iată că a funcţionat ilegal până acum. Rămâne de văzut cine se face vinovat pentru această tragedie.

Între timp, ştim foarte clar că nu sunt destule paturi pentru marii arşi, iar din 2014 oficialii promit 3 centre pentru tratarea pacienţilor cu arsuri grave, care nu au fost gata nici până azi. Vorbim despre centre din Timişoara, Bucureşti, dar şi Târgu Mureş. La Timişoara, lucrările au început în luna iunie, dar iată că la Bucureşti şi Târgu Mureş abia acum câteva zile au fost semnate contractele. În total, ar trebui să fie 31 de paturi pentru pacienţii cu arsuri grave, 20 de paturi pentru pacienţii cu arsuri medii şi 58 de săli de operaţii, în anul 2025 însă. 

Totul despre explozia din Crevedia: Explozia din Crevedia LIVE TEXT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Deşi au fost date două amenzi şi apoi a fost închisă, staţia GPL tot a continuat să funcţioneze timp de 3 ani