Antena Meniu Search
x

Galerie foto Explozia din Crevedia. Staţia GPL aparţine fiului primarului PSD din Caracal. "Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi"

Firma de GPL la care s-a produs exploziile din Crevedia, soldate cu 46 de răniţi și un mort, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal, potrivit news.ro. Întrebat despre acest fapt, la scurt timp după explozii, edilul a declarat: ”Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi!”

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 00:58

Explozia din Crevedia. Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), conformG4 Media, care citează Termene.ro. Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Edilul a confirmat la România TV că staţia aparţine fiului său. „Am plecat de urgenţă din străinătate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre România. Într-adevăr, această staţie care a luat foc este a fiului meu Ionuţ. Ionuţ este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi!  Înţeleg că sunt şi 2 pakistanezi muncitori, daţi dispăruţi”, a declarat primarul, conform romaniatv.net.

”Este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi. Vorbim să salvăm vieţi şi mă întrebaţi de...”​, a declarat sâmbătă seara Marcel Ciolacu, premierul României, întrebat despre acționariatul firmei Flagas SRL. 

Şeful INSEMEX, despre exploziile de la staţia GPL din Crevedia. "Ar fi fost evitată a doua explozie, dacă se respectau legile"

Pe acelaşi subiect

Şeful Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, George Găman, a precizat, referindu-se la cea de-a doua explozie de la Crevedia, că aceasta ar fi putut fi evitată, dacă se respecta legea. Găman a afirmat că aşteaptă ca autorităţile să solicite expertiza Institutului pe care îl conduce pentru a stabili exact cum s-a întâmplat explozia.

”Ce pot spune e că diferă de la post la post, nu se ştie dacă e o staţie de încărcare GPL, dacă e o benzinărie, nu avem prea multe date, aşteptăm să fim solicitaţi pentru a face cercetarea la faţa locului. Datele nu sunt prea multe la această oră”, a declarat George Găman, la Digi 24, sâmbătă seară.

46 de victime ale exploziilor din Crevedia, internate în spitalele din București

În spitalele din Bucureşti sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul 'Bagdasar-Arseni', 4 la Spitalul de Arşi, 28 la Floreasca, unul la Elias. Opt pacienţi sunt intubaţi. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informaţii, a transmis Ministerul Sănătăţii.

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Deflagrația a afectat și câteva case din apropierea stației GPL (gaz petrolier lichefiat). Având în vedere numărul mare de persoane rănite a fost activat Planul Roșu de Intervenție. O a doua explozie puternică, în care au fost răniți grav cel puțin 34 de pompieri și jandarmi, s-a produs în jurul orei 21:00, la nici două ore de la deflagrația inițială. Ciuperca de fum și foc s-a ridicat la zeci de metri în aer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Staţia GPL aparţine fiului primarului PSD din Caracal. "Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi"