Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia. Parchetul General a preluat ancheta. Ciolacu spune că avem "tot ce ne trebuie", Iohannis cere ca vinovaţii să plătească

Explozia din Crevedia a pus pe jar aproape toate autorităţile. Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, fiind făcute cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Seara trecută, la Bucureşti, la nivelul Ministerul de Interne, a fost constituită o celulă de criză condusă de premierul Marcel Ciolacu şi la care au participat ministrul predoiu dar şi Raed Arafat. Începe însă şi lungul şir de anchete. Însuşi preşedintele României a cerut ca vinovaţii să plătească. 

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 08:49

Vezi și

Explozia din Crevedia. Marcel Ciolacu a ajuns la sediul Ministerului de Interne, puţin după ora 22, acolo unde a participat la o şedinţă operativă alături de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, şi secretarul de stat Raed Arafat. Apoi, a plecat spre spitalele unde au fost transferate victimele de la Crevedia. 

Marcel Ciolacu, premierul României: O să mergem şi la spitalul Floreasca. Acolo au fost concentrați cei cu probleme mai deosebite. A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă. Mai mult ca sigur în noaptea acesta credem ca un număr de pacienți vor fi transferați în Italia şi Belgia. Încercăm să salvam cât mai multe vieți. Totul va fi transparent. 

Reporter: Avem ce ne trebuie, domnule premier?

Marcel Ciolacu, premierul României: Da, da avem!

Pe acelaşi subiect

Ministrul de Interne, despre explozia din Crevedia: Toată lumea a fost la post

Alături de el s-a aflat şi ministrul de Interne Cătălin Predoiu. 

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: De Ministerul de Interne răspund eu în acest moment şi pot să vă asigur că absolut toate procedurile au fost activate.

Reporter: Sunteţi mulţumit de modul în care Raed Arafat a coordonat această operaţiune?

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: Toată lumea a fost la post, începând cu şeful DSU, conform procedurilor legale şi cred că ceea​ ce s-a demonstrat în teren s-a văzut cu ochiul liber. Nu ne-au spus că ar avea nevoie de ceva. Deci au tot ce le trebuie.

Reacţia lui Klaus Iohannis după explozia din Crevedia: Solicit autorităților luarea de măsuri urgente

O primă reacţie a avut seara trecută şi preşedintele României Klaus Iohannis. Acesta a postat un mesaj pe Facebook în care transmite condoleanţe famiilor îndurerate şi cere demararea de urgenţă a unei anchete care să ducă la pedepsirea vinovaţilor: "Prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete", a spus Klaus Iohannis.

Iar mesajele au continuat să curgă pe paginile de socializare. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, cere ca vinovaţii să plătească. Autorităţile au activat o linie verde la care pot suna rudele celor afectaţi de explozie, pentru a afla informaţii despre victime. 

Surse: Exploziile s-ar fi declanşat după ce un băbat care manipula un furtun cu gaz ar fi avut în mână o ţigară aprinsă

Acheta, însă, este abia la început. 

Bogdan Despescu, secretar de stat in MAI: Poliţia Română va sprijini cu echipe din cadrul direcţiei de investigaţii criminale şi institutului naţional de criminalistică. Sunt alocate resurse suplimentare  de la nivcel central pentru a sprijini procurorii în această anchetă. 

Anchetatorii vor trebui să găsească în perioada următoare răspunsuri la multe întrebări. Ce s-a întâmplat, mai exact, aseară? Potrivit unor surse, exploziile s-ar fi declanşat după ce un băbat care manipula un furtun cu gaz ar fi avut în mână o ţigară aprinsă. 

Totul despre explozia din Crevedia: Explozia din Crevedia LIVE TEXT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Parchetul General a preluat ancheta. Ciolacu spune că avem "tot ce ne trebuie", Iohannis cere ca vinovaţii să plătească