Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia. Cursă contracronometru pentru viaţă. Curţile spitalelor au devenit neîncăpătoare. Medic: "Evoluția pacienților este imprevizibilă"

Explozia din Crevedia. Ambulanţele au făcut curse contra-cronometru pentru salvarea victimelor. Spitalele din ţară, dar şi cele din străintate sunt în continuare în alertă. Bilanţul victimelor s-a ridicat la 58 de persoane. Cel mai grav sunt pompierii, doi dintre aceştia fiind deja transferaţi la spitalele din Brusells, capitala Belgiei. 

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 08:26

Vezi și

După exploziile devastatoare din Crevedia şi numărul mare de victime, autoritățiile au decis să activeze Planul Alb de intervenție. Medicii au fost chemaţi de acasă, iar străzile Capitalei au fost împânzite de ambulanţe. Într-o cursă contracronometru pentru viaţă, curţile spitalelor au devenit neîncăpătoare. 

Până la miezul nopţii accesul vizitatorilor a fost închis la Spitalul Universitar din Capitală, însă în prezent niciuna dintre cele patru victime ale accidentului de la Crevedia nu mai sunt internate acolo. Au fost transferate la alte spitale din Capitală, iar accesul a fost reluat.

Medic: Din explozia urmată de incendiul de la staţia GPL au fost aduse un nr de 30 de victime, dintre care 3 în urmă exploziei inițiale, iar 27 au fost din a doua explozie și din păcate sunt colegi pompieri și un polițist.

Dintre cele 58 de victime mai mult de jumătate sunt pompieri

Pe acelaşi subiect

Cei mai mulţi au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul Bagdasar-Arseni. 10 persoane sunt intubate. 

Medic: Evoluția pacienților arși este imprevizibilă și este posibil că leziunile unora să se agraveze și să necesite îngrijiri la ATI.

Majoritatea salvatorilor erau la doar doi paşi distanţă de cea de-a doua explozie.  

Pompier: Am fost surprins de deflagraţia ceea mare, dar sunt ok.

Reporter: La ce distanţă eraţi de loc?

Pompier: Aproximativ 100 m. Am simţit o arsură la nivelul membrelor, dar echipamentul m-a protejat suficient de bine. 

Nu toţi au avut acelaşi noroc. Şase dintre pompierii răniţi au nevoie acum de intervenţia medicilor din străinătate. O aeronavă militară de tip Spartan va efectua primul transfer al răniţilor în străinătate. Doi pompieri care iniţial fuseseră duşi la spitalul Floreasca din Capitală. În această dimineaţă ei vor ajunge în Belgia, la un spital din Bruxeles.

Medic: Au fost identificate 7 locuri în afară țării unde aceștia pot fi duși. MAI pune la dispoziție două aeronave 

Doi dintre ei au fost deja transferaţi la Brussels în această dimineaţă.

Raed Arafat: S-au rezolvat două locuri la Bruxelles, două la Milano şi s-au rezolvat tot două în Austria dar în cursul zilei de astăzi deci mai târziu. 

Şi Germania va pune la dispoziţie 13 locuri în spitale pentru salvatorii români răniţi în exploziile de la Crevedia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Cursă contracronometru pentru viaţă. Curţile spitalelor au devenit neîncăpătoare. Medic: "Evoluția pacienților este imprevizibilă"