Antena Meniu Search
x

Video "Am pus mâna pe pantof şi afară tot cu papuci de casă m-am dus. Eram foarte speriat". Explozie puternică într-un bloc din Târgu Mureş

Explozie, seara trecută, într-un bloc din Târgu Mureş. Un bărbat a suferit arsuri grave şi a fost dus în stare critică la spital. 12 locatari au fost evacuaţi, trei dintre ei acuzând probleme care au necesitat intervenţia medicilor la faţa locului, un al patrulea fiind internat cu probleme mai grave. Deflagraţia urmată de incendiu a făcut prăpăd în locuinţele oamenilor. Mai multe geamuri s-au desprins şi au căzut pe asfalt, iar uşile apartamentelor au fost distruse.

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 08:21

Vezi și

Explozia puternică s-a produs în jurul orei 16:00, într-o garsonieră aflată la parterul blocului din Târgu Mureş. Din primele date, cauza deflagraţiei ar fi fost o problemă la instalaţia de gaz de la care se decuplase aragazul. La scurt timp a urmat o a doua explozie, care a devastat casa scării. Mai multe uşi de lemn au luat foc. Şocul exploziei a spart şi geamurile imobilului. 

Explozie într-un bloc din Târgu Mureş

Medicii sosiţi de urgenţă au găsit un locatar din garsoniera în care s-a produs explozia în stare critică. 

Medic specialist: Gradul arsurilor este mare, suprafaţă corporală extinsă şi arsuri pe cale aeriană.

Pe acelaşi subiect

Alte 12 persoane au fost evacuate de urgenţă din bloc, de către pompieri. Una a fost dusă la spital, iar trei au primit îngrijiri medicale la faţa locului. 

Vecin: Am auzit că este incendiu, că este explozie de gaz, am pus mâna pe pantof şi afară tot cu papuci de casă m-am dus. Eram foarte speriat, nu am realizat multe. Geamuri sparte, uşi. Uşa s-a deschis la mine.

Vecinii ar fi semnalat mirosul de gaz încă dinaintea exploziei. 

Reporter-martor: Au lăsat drumul la gaz?

Aşa zice lumea, nu ştiu, dar de azi dimineaţă miroase a gaze în scară. 

Locatarii au rămas în stradă cât timp specialiştii s-au asigurat că nu mai există scurgeri de gaze. 

Reporter-Bărbat: Nu puteţi să intraţi înăuntru acum?

Au zis că nu, că e nu ştiu ce valoare şi trebie să măsoare scurgerile şi...

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă și distrugerea din culpă în acest caz. Potrivit vecinilor, din garsonieră s-ar fi auzit mai multe certuri înainte de deflagraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Am pus mâna pe pantof şi afară tot cu papuci de casă m-am dus. Eram foarte speriat". Explozie puternică într-un bloc din Târgu Mureş