Antena Meniu Search
x

Explozie la Petromidia. Şeful Gărzii de Mediu, despre o eventuală evacuare a zonei: "Decizia aparţine exclusiv celor de la ISU"

O explozie puternică a avut loc vineri după-amiază la Rafinăria Petromidia. Potrivit primelor date, trei persoane sunt rănite, iar o a patra persoană este dată dispărută.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 14:54

Vezi și

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, spune că poate exista un impact major asupra mediului, în funcţie şi de viteza vântului, precum şi de direcţia de deplasare a curenţilor de aer. Berceanu a mai precizat că o eventuală decizie de evacuare a zonei aparţine în totalitate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Poate fi un impact major asupra mediului, în funcţie de viteza vântului şi direcţia de deplasare a curenţilor de aer. La faţa locului se află două echipe de la Garda de Mediu, laboratoarele Gărzii de Mediu şi laboratoarele ISU. Decizia de evacuare a oamenilor din zonă aparţine exclusiv ISU. În acest moment, vântul trimite acel nor de fum spre mare. Însă vorbim despre un incendiu major, cu degajări de fum foarte-foarte mari, e normal să miroasă în zona perimetrală", a declarat Octavian Berceanu pentru Observator.

Explozie la Petromidia, în 2016

În urmă cu aproape 5 ani, o altă explozie gravă s-a produs la Rafinăria Petromidia. În urma acestei explozii au suferit arsuri grave patru salariaţi, unul dintre aceştia decedând a doua zi din cauza arsurilor de pe tot corpul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici, a fost activat planul roşu de intervenţie, muncitorii fiind preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital. Petre Tancău, liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, a precizat că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Explozie la Petromidia. Şeful Gărzii de Mediu, despre o eventuală evacuare a zonei: "Decizia aparţine exclusiv celor de la ISU"