Antena Meniu Search
x

Video Expoziţie unicat la Iaşi. Cele 69 de capodopere ale pictorilor şi sculptorilor români, printre care și "Carul cu Boi", valoarează peste 6 milioane de euro

69 de capodopere ale pictorilor şi sculptorilor români sunt expuse într-o expoziţie unicat la Iaşi. Operele de artă valoarează peste şase milioane de euro, fac parte din colecţia muzeului Bruckenthal din Sibiu, şi au fost dus în Moldova cu măsuri speciale de pază şi protecție.

de Redactia Observator

la 18.01.2024, 21:13

Vezi și

Zecile de tablouri şi sculpturi au plecat zilele trecute de la muzeul Brukenthal din Sibiu, însoţite de jandarmi înarmaţi. Operele au părăsit galeria de artă pentru prima oară în ultimii 50 de ani.

Pânzele semnate de Grigorescu, Tonitza și Luchian sunt admirate acum la Palatul Braunstein din Iaşi, un momenument de arhitectură construit în anii 1900.

Vizitatorii expoziţiei admiră 69 de opere semnate de 50 de mari artişti ai României

Clara Mihociu, reporter Observator: Nu lipseşte din expoziţie nici celebrul "Car cu Boi" al lui N. Grigorescu. Puţin ştiu însă că există în România 8 astfel de variante ale acestui expuse pentru că pictorul a făcut mai multe în încercarea de a-şi perfecţiona capodopera. Varianta finală este estimată la 500.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Aurica Ichim, director Muzeul Unirii Iași: Avem obiecte de Tezaur, valori care se inscriu şi în categoria fond, dar ele sunt foarte, foarte preţioase, foarte importante.

Vizitatorii expoziţiei admiră 69 de opere semnate de 50 de mari artişti ai României.

Clădirea în care sunt expuse valoroasele capodopere este protejată de un dispozitiv impresionant de forţe de ordine.

Liviu Zamfirescu - director Poliția Locală Iași: Nu ne putem juca cu un asemenea obiectiv şi de acum încolo palatul Braunstein va fi păzit non stop de Poliţia Locală.

Paula Teu - muzeograf: Expoziţia este asigurată şi de Jandarmeria Naţională, de patrule ale Poliţiei Locale, avem camere de supraveghere în interior cât şi în exterior alarme.

Expoziţia-unicat de la Iaşi poate fi vizitată până la jumătatea lui martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Expoziţie unicat la Iaşi. Cele 69 de capodopere ale pictorilor şi sculptorilor români, printre care și "Carul cu Boi", valoarează peste 6 milioane de euro