Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video F-35, cel mai "inteligent" avion de vănătoare din istorie. Ce dotări SF are aeronava care va ajunge în România abia peste 10 ani

Încă un pas spre dotarea Armatei cu avioane de luptă de ultimă generaţie! Armata a publicat proiectul de lege pentru cumpărarea de aeronave americane F35. Contractul trebuie semnat luna viitoare. "Fortăreţele aeriene" vor fi plătite din bani publici, plus un împrumut de două miliarde de dolari acordat de Statele Unite.

de Bianca Iacob

la 28.08.2024 , 20:36

Cea mai mare achiziţie pentru Armata Română este pe cale să fie parafată. În cifre se traduce aşa - în primă fază, 32 de avioane pentru care statul va plăti şase miliarde şi jumătate de dolari. Primele ar urma să ajungă la noi peste 10 ani.

MApN va începe să retragă din uz F-16, care au costat 388 de milioane de euro

Aeronavele F35 sunt dotate cu o gamă largă de senzori avansaţi şi pot să facă schimb de informaţii criptate în timp real atât cu platforme aeriene, cât şi cu sisteme de apărare cu baza la sol. Deci, pachetul de senzori poate aduna şi distribui mai multe informaţii decât orice alt avion de luptă din istorie, deci imaginea completă de pe câmpul de luptă - o cunoaştere a situaţiei fără precedent care se traduce prin avantaj decisiv asupra adversarilor,  şi să tragă cu muniţie inteligentă de înaltă precizie. Aceste dotări au făcut ca aeroanava să fie cea mai cumpărată de ţările NATO, asta pentru că dă forţelor aeriene puterea de a domina cerul oricând şi oriunde.

Vezi și

Odată cu primele avioane de ultimă generaţie, MApN va începe să retragă din uz F-16, care au costat 388 de milioane de euro.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » F-35, cel mai "inteligent" avion de vănătoare din istorie. Ce dotări SF are aeronava care va ajunge în România abia peste 10 ani